woensdag 13 juni 2012

Zijn eerste diploma!

Woensdag 13 juni 2012

Vannacht is de oortest opnieuw gedaan door de nachtzuster en nu lukte het wel. Hij heeft zijn eerste diploma gehaald en die hangt boven zijn bedje.

Deze ochtend krijgen we uitgebreid uitleg van Joke (de verpleegster van Mees vandaag). Dat is heel fijn. Het gaat over de verzorging, onderzoeken die geweest zijn en die nog komen. Ook vraagt ze of we behoefte hebben aan een maatschappelijk werkster. Omdat we niet weten waar we nog voor komen te staan, vinden we dit wel fijn. Morgen gaat Mees onder narcose voor onderzoek door een KNO-arts en het inbrengen van een beademingsbuisje. Dit buisje is misschien nodig voor tijdens de MRI-scan waarvoor hij in slaap gebracht wordt. Mocht zijn adem stokken, dan kan hij eventueel beademd worden. Ook krijgt hij nogmaals een ruggenprik voor afname van hersenvocht voor verder DNA-onderzoek. De MRI-scan van zijn hersenen zal dan vrijdag plaatsvinden.
Op eind van de morgen ligt Mees lekker te slapen bij papa op schoot. Om 11.15u heeft hij zijn sondevoeding van mama gehad. Ondertussen heeft papa een speentje in het mondje van Mees gedaan. Hij ligt hier lekker op te zuigen.

's Middags krijgen we te horen dat morgen de MRI-scan van de hersenen wellicht gedaan wordt. Mees slaapt zo rustig dat een buisje inbrengen voor eventuele beademing niet nodig is. Wel moet Mees nog onder narcose voor onderzoek door de KNO-arts.
Wendy, tante Natasja, Famke en Rein zijn nog gezellig op bezoek geweest.
Bij de 5-uur voeding krijgt Mees alweer meer melk, 50cc, via de sonde. Dit is een beetje veel in één keer en moet hij wat spugen. Maar al snel wordt Mees weer rustig.
Voordat papa en mama naar Nederland-Duitsland gaan kijken, gaan we Mees nog een keer verschonen en melk geven.

8 opmerkingen:

  1. Hoi Koen, Ellen en Sam,
    Wij wensen jullie heel veel sterkte en willen jullie laten weten dat wij enorm met jullie en de kleine Mees meeleven. Wat een dapper mannetje is het!
    Groetjes Bart en Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Mees, gefeliciteerd met je eerste diploma, wij vinden jou een knapperd. liefs Jeroen, Marieke,Sven en Jibbe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed zo Mees! Misschien luister jij dan in 2032 beter naar de bondscoach....
    Zet hem op morgen,we duimen voor je knappe Mees!
    X Joost,Anke,je schoonzus en Cas...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super Mees! We zijn trots op je! X Danny en Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi Koen en Ellen en Sam, veel sterkte de komende dagen met Mees. Het is een kanjer en een knap mannetje.
    Groetjes Diane en Erwin van Eck

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Saskia van den Berg14 juni 2012 om 10:25

    Lieve Ellen, Koen en Sam,

    Fijn om zo op de hoogte te worden gehouden over jullie en jullie mooie kleine ventje! Ik leef erg met jullie mee, wat is het allemaal toch spannend!
    Heel veel sterkte de komende dagen! Mees zet 'm op!
    Wel stoer dat hij zijn eerste diploma al binnen heeft!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Koen en Ellen,
    Toen ik op de bank las dat jullie een blog hadden gemaakt voor jullie kleine manneke, ben ik dit meteen gaan lezen. Fijn dat jullie zo iedereen op de hoogte houden. Je stelt je toch een heel ander begin voor. Ik leef erg met jullie mee en wens jullie alle sterkte en kracht toe die jullie nodig hebben. Wel super dat hij nu al zijn eerste diploma heeft! Dat is al weer een eerste stap in de goede richting. Op naar de volgende!

    Vele groetjes Esther Pijnenburg

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Koen en Ellen,

    Heel veel sterkte de komende periode.

    Groetjes, Ruud, Nancy en Luuk

    BeantwoordenVerwijderen