donderdag 28 juni 2012

Een kleine maar belangrijke stap

Donderdag 28 juni 2012

Vanmorgen hebben de logopedisten een kleine maar belangrijke stap durven nemen. Ze hebben de stoute schoenen aangetrokken en het aangedurfd om Mees proberen te laten drinken. Samen met de verpleging hadden ze voor de zekerheid het beademingsapparaat bij de hand voor als het mis zou gaan. Met een klein spuitje is er een halve ml water in zijn mondje gedaan en vervolgens geluisterd of hij dit kon wegslikken. Mees maakte, weliswaar wat moeizaam, drie keer een slikgeluid en kreeg daarmee het water weg. We zijn erg blij met deze kleine, maar belangrijke stap!
De kinderarts is ook nog langs geweest en omdat Mees regelmatig wat melk moet spugen, is de voeding wat naar beneden bijgesteld. De arts gaf aan dat hij voor zijn gewicht toch wat teveel melk kreeg. Ook gaf de arts aan dat we best wel met Mees buiten mogen gaan wandelen. Ellen gaat dit morgen doen, ook weer eens wat anders dan 3 weken ziekenhuis voor Mees (hij is nog niet buiten geweest).
De arts gaf verder aan dat hij Mees in ieder geval tot 9 juli in het ziekenhuis wil houden. Op 9 juli moet Mees nl. voor onderzoek door de KNO-arts naar Utrecht. Tot die tijd wil de arts dat Mees dagelijks behandeld wordt door de logopedist en de fysiotherapeut om hem zo verder te helpen in zijn ontwikkeling. Wel gaan we in de tussentijd kijken of Mees vervoerd kan worden in de Maxi-Cosy. Daarin ligt hij wat meer in elkaar en moet er gekeken worden of dat goed gaat. Hij zal immers daar een keer in vervoerd moeten gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten