donderdag 7 juni 2012

Mees geboren!

Donderdag 7 juni 7.28u

Na een razendsnelle bevalling is onze Mees thuis geboren. Dolgelukkig zijn we!

Door de snelheid van de bevalling heeft hij wat vruchtwater binnen gekregen. Zijn start is wat moeizaam en daarom moet hij snel met de ambulance naar het 2Stedenziekenhuis in Tilburg. Koen rijdt er met de auto achteraan.
In Tilburg wordt er meteen bloed afgenomen en krijgt Mees een drain om voeding rechtstreeks in de maag te krijgen. Nadat we een eigen kamer hebben, komt Ellen ook aan in Tilburg, samen met Sam, opa Gidy en oma Margriet. Sam wijst zijn broertje al aan.
In de loop van de dag komen de kinderarts, dr. Rijnvos, de orthopeed, de neuroloog en de kinderfysio langs. De spierspanning is erg hoog en zijn vingertjes staan wat schots en scheef (dit laatste wisten we al van de echo's tijdens de zwangerschap). De gehele dag is Mees misselijk. Hij ligt aan de monitor voor meting van de hartslag, saturatie (zuurstofgehalte bloed) en ademhalingsfrequentie. In de loop van de dag gaat het zuurstofgehalte een paar keer onder de ondergrens en loopt hij blauw aan. Ook trilt hij af en toe met zijn armpjes.
Bezoek is er ook al de gehele dag door, op Gidy, oma Margriet, tante Natasja, ome Frank, nichtje Famke, neefje Rein, tante Femke, ome Jeroen, Jeroen, Marieke en natuurlijk Sam. Opa Frans en oma Mariƫtte zijn onderweg vanuit Caromb, Zuid-Frankrijk.
Mees verdraagt de (sonde)voeding nog niet goed. Daarom heeft hij ook een infuus in zijn voet voor toediening van een glucose-oplossing.
Ellen blijft 's nachts lekker bij Mees slapen. Koen gaat thuis slapen en wasjes doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten