maandag 25 juni 2012

Dat gaat naar Den Bosch toe....

Maandag 25 juni 2012

Geheel onverwacht kreeg Ellen vanmorgen te horen dat Mees vandaag naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch overgeplaatst mocht worden. Mees is er nog lang niet, maar is goed genoeg om verder verpleegd te worden in Den Bosch.
Derhalve dus een beetje hectische dag. Koen was vandaag aan het werk en heeft er daarom maar een halve werkdag van gemaakt. Samen met Mariëtte naar Utrecht gereden om Ellen te helpen met inpakken en schoonmaken van de kamer in het Ronald McDonaldhuis.
Vanaf twee uur vanmiddag hebben we lang moeten wachten voordat de ambulance, die Mees moest wegbrengen naar Den Bosch, beschikbaar was. In de tussentijd hebben we nog een gesprek gehad met de zaalarts die ons vertelde dat de lijntjes tussen Utrecht en Den Bosch, indien nodig, kort zijn. Ook zal Mees op 9 juli nog op consult moeten bij de KNO-arts in Utrecht. Daarnaast zal Mees over 3 maanden nog bekeken gaan worden door het complete behandelteam van het WKZ in Utrecht.
Om 17.30u was het eindelijk zo ver, de ambulancebroeder en -zuster kwamen Mees ophalen op de IC. Daar werd hij allereerst in de transportcouveuse gelegd.
Toevallig had Marcella, één van de verpleegkundigen die Mees veel verzorgd heeft, dienst. Nadat we een lekkere doos bonbons, een uitgebreide bedankbrief en een bijdrage voor de personeelspot hadden gegeven voor de hele goede zorgen hebbben we afscheid genomen met de belofte dat we binnenkort nog langskomen met echte Bossche Bollen.
Ellen mocht fijn meerijden met de ambulance naar Den Bosch.
Om 18.45u arriveerden ze bij het JBZ. Koen en Mariëtte kwamen bijna gelijktijdig aan.
In het JBZ is Mees op een eigen kamer terecht gekomen op de kinderafdeling. Het is wel erg wennen om het manneke in zo'n klein bed te zien op zo'n grote lege kamer, dit vergeleken met de IC in Utrecht waar meerdere baby's lagen met de verpleegkundige altijd op de afdeling zelf. Ellen wilde daarom de eerste nacht lekker bij Mees blijven slapen zodat hij daar niet alleen ligt.
Nu maar hopen dat ze Mees in Den Bosch snel verder kunnen helpen om van daaruit de volgende stap te maken..... Al weten we dat het nog lang kan duren voordat we volledig uitsluitsel hebben.

12 opmerkingen:

  1. He das nog eens goed nieuws!

    Een hele stap dichterbij huis, maar waarschijnlijk ook dat het een en ander goed onder controle is. Wat is dat fijn om te horen zeg. Wel te rusten voor straks en op naar de volgende stap vooruit ook al zijn het kleintjes. Veel liefs van de Spannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een stap verder...

    Beste Koen en Ellen, goed dit nieuws te lezen. En..net zoals jullie schrijven, jullie zijn er misschien nog lang niet maar deze stap is er alvast ééntje vooruit moet je maar denken. Heel veel sterkte om verder te gaan en groetjes van Hans en Marian Brok

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mariëtte Frerichs26 juni 2012 om 14:06

    Heerlijk dat jullie dichterbij huis zijn. We hadden elkaar bijna getroffen bij aankomst in het JBZ. Ik kom ook altijd via de ambulance ingang en was denk ik 10 min later daar. Heb de ambulance zien staan. Ik kom gauw een keer bij hem spieken als ik weer een bevalling in het ziekenhuis heb. Ga ik nu even vaart zetten achter het cadeautje namens de klas. Groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn voor jullie en Sam dat Mees in Den Bosch is! Ingrid x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Ellen en koen, ook ik blijf op de hoogte via het blog. Fijn dat jullie in den Bosch zijn alhoewel het waarschijnlijk ook wel wennen zal zijn. Je was ws zo gewend in Utrecht, altijd een arts bij de hand en de verpleging was natuurlijk vertrouwd. Toch weer een goede stap richting huis. Heel veel sterkte verder en geniet van die lieve kleine Mees. Groetjes annemiek

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Koen en Ellen,
    Fijn een stapje dichter bij huis, want hoe goed de verzorging ook is het blijft een op en neer gereis. Fijn dat er vooruitgang in zit, al blijft het voorlopig nog wel spannend. Geniet van de fijne dingen van jullie mannetjes.
    groeten,
    Paul en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Welkom terug in Brabant de complete familie van Nieuwburg! Erg goed om te horen dat jullie wat dichter bij huis zijn, en dat er dus vooruitgang in zit.
    Erg fijn dat jullie deze blog bijhouden zodat we bij kunnen houden hoe het met Mees gaat. 's Ochtends lees ik met het eerste bakje koffie momenteel eerst hoe Mees het doet!
    Succes en veel gezondheid toegewenst in Den Bosch. En hopelijk snel in Drunen.
    groeten,
    Harry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hej Koen en Ellen,
    Wat ontzettend jammer dat ik jullie niet gedag heb kunnen zeggen, we hebben toch zoveel gedeeld.
    Gelukkig zo een stap dichter naar huis, op weg naar zijn eigen bed.
    Ik wens jullie veel geluk samen en houd jullie blog in de gaten,

    veel liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Ellen en Koen,
    We volgen jullie blog nu dagelijks, sinds we het geboortekaartje thuis kregen gestuurd.
    Wat fijn om te horen dat Mees nu in Den Bosch is. Lekker dicht bij huis en bij de familie.
    We wensen jullie veel geluk met jullie 2 mooie mannetjes en hopen dat Mees snel naar huis mag.
    Groetjes Koos en Monique Verweij

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ellen van Lith27 juni 2012 om 12:32

    Jippie, wat fijn zeg, weer iets positiefs!! Voor jullie ook fijn dat je ook weer eens thuis kunt zijn!! Veel sterkte met wat er ook uit mag komen, hij is en blijft Mees, een uniek ventje!! liefs Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Ellen en Koen,

    Heel veel geluk met jullie Mees-je he?! We missen hem nu al in Utrecht. Op de foto ziet het er in ieder geval uit dat hij er heerlijk bij ligt in Den Bosch. Hopelijk mag Sam ook eindelijk weer knuffelen met zijn broer. Ik ga voor jullie duimen dat het niet al te lang meer duurt voordat Mees thuis mag komen!!

    Liefs Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ome Toon en Tante Carla27 juni 2012 om 17:10

    Fijn dat Mees nou in Den Bosch is. Het wordt nu voor jullie iets rustiger en overzichtelijk.
    Veel sterkte voor wat er nog komen gaat, maar we hebben gemerkt dat jullie ontzettend sterk zijn en dat je het aan kunt.
    Bedankt voor het mooie geboortekaartje. We zullen zeker komen als Mees weer thuis is.

    Liefs, Ome Toon en Tante Carla

    BeantwoordenVerwijderen