maandag 11 juni 2012

Vele onderzoeken

Maandag 11 juni 2012

Mees is de nacht goed doorgekomen. Als wij er zijn is ook de assistent arts dr Rijpert er. Hij onderzoekt en bekijkt Mees wat in zijn algemeenheid. Hij vertelt dat vandaag de klinisch geneticus komt kijken en ook de KNO-arts en evt. ook andere artsen. We mogen Mees weer verzorgen en dat ondergaat hij heel rustig.

Als we 's middags met Daan en Thijs gaan kijken (Tieme is nog te klein om zijn kleine overbuurman te mogen bekijken), ligt hij er rustig bij. De echoscopist komt een echo maken van zijn hart. Volgens haar ziet het er goed uit. Wel moet de cardioloog nog kijken naar de beelden.
In de middag zijn er een hele reeks artsen geweest voor onderzoeken. De klinisch geneticus heeft Mees in zijn geheel bekeken en foto's gemaakt. Ook de KNO-arts is langs geweest. Hij heeft naar zijn oren gekeken, daar was niets mis mee. Hij heeft gekeken of er voor evt beademing genoeg ruimte is voor een buisje in zijn keel. Dit omdat er beademing nodig is tijdens een MRI van de hersenen later deze week. Verder heeft hij gekeken naar het gebied dat bij aanraking zorgt voor een slik- of kokhalsreflex. Bij aanraking daarvan gebeurt er helaas helemaal niets. Dit is niet goed.
Verder heeft Mees nog een uitgebreide EEG gehad, waarvan pas later deze week de uitslag komt. Voor erfelijkheidsonderzoek is ook een ruggenprik nodig om hersenvocht af te nemen. Helaas is deze prik niet gelukt, later deze week nog een poging.
Al die onderzoeken heeft Mees niet leuk gevonden. Hij verkrampte regelmatig.
Dr. Rijpert heeft ruim de tijd genomen om alles te vertellen en toe te lichten.
Het is inmiddels duidelijk dat het zeker nog deze week duurt voordat we wat meer duidelijkheid hebben. 's Avonds om 20.00u ligt Mees er wat onrustig bij. Waarschijnlijk nog van alle onderzoeken. We mogen hem verschonen en via de sonde melk geven (inmiddels 30cc). Bij Ellen op schoot wordt hij heel rustig en ligt hij lekker ontspannen.

1 opmerking:

  1. Fijn om zo wat meet te kunnen lezen over de kleine Mees. En wat ligt het ventje er rustig bij zo. Hopelijk slaat Mees zich goed door de noodzakelijke onderzoeken heen deze week. Wij leven met jullie mee, Mees zet hem op!
    Mariska en Bart

    BeantwoordenVerwijderen