maandag 18 juni 2012

Lekker badderen en goede uitslag MRI

Maandag 18 juni 2012

Vanochtend hebben we een kennismakingsgesprek gehad met de maatschappelijk werkster. Daarna hebben we Mees voor het eerst heerlijk in bad mogen doen. Hij vond het, tenminste dat denken we, heerlijk. Zijn benen waren bij het badderen aardig ontspannen, zijn armen wat minder, maar misschien komt dat omdat het de eerste keer is.
Na het badderen is de ergotherapeute geweest om te kijken wat er gedaan kan worden aan de stijfheid van m.n. zijn armen, handen en iets mindere mate zijn benen. We moeten vanaf nu meerdere keren per dag zijn armen strekken en buigen en ook m.n. zijn handen en vingers. Mees kan alle bewegingen in ieder geval wel maken, maar het kost hem veel moeite. De ruggenprik die vorige week niet gelukt was, stond vanmiddag op het programma. Nu is deze wel gelukt. Er is 6 ml hersenvocht afgenomen voor verder onderzoek.
Vanmiddag hadden we een gesprek met de arts over de uitslag van de MRI van de hersenen. Hierop is gelukkig niets bijzonders te zien. De structuren in de hersenen zijn goed aangelegd en er zijn geen bloedingen o.i.d. te zien. Verder gaf de arts aan dat ze nog een foto wilde laten maken van zijn handjes om te kijken of deze qua botsructuur wel goed gevormd zijn. Ook wordt er nog een foto gemaakt van Mees zijn ruggenwervel omdat de arts het idee heeft dat deze wat scheef is.
De komende dagen zal gekeken worden of Mees naar een andere afdeling overgeplaatst kan worden of zelfs naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Dit laatste is dan op ons verzoek omdat het JBZ wat makkelijker en sneller te bereiken is voor ons dan het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

3 opmerkingen:

  1. Lekker badderen! Fijn dat jullie dat nu kunnen doen. Mees ziet er op de foto relaxed uit. Goed om te lezen dat er op de MRI niets bijzonders is te zien.
    Ik heb door jullie blog het idee dat ik Mees al heel goed ken en ik vind het een prachtig ventje.
    Ik hoop dat jullie snel steeds een stukje dichter bij huis komen.

    Liefs en een dikke kus,

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Koen en Ellen, via jullie blog volgen wij elke dag de berichten van Mees. Mooi dat dat zo kan over de hele wereld. Wij hopen dat de dingen die nog onderzocht moeten worden positief uitvallen voor het ventje en voor jullie want het is een super mooi mannetje op de foto's. Heel veel sterkte nog de komende tijd want dat zullen jullie zeker nog nodig hebben in deze onduidelijke situatie. gr. Hans en Marian Brok

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellen, Koen, Sam en Mees
    Wat bijzonder hoe jullie dit alles met ons delen en vooral dat wij daar deelgenoot van mogen zijn. Mees is een prachtig ventje en is een warm nest terecht gekomen. We leven met jullie mee en hopen dat jullie snel een stapje dichter bij zijn eigen bedje komen.
    Joost, Mariƫtte, Daan, Pleun en Tijn.
    Hoi ellen
    Iedereen was echt super blij toen we hoorden dat we volgend jaar weer bij jou Zitten.
    Jackie gaat de woensdag van de laatste week haar verjaardag vieren. Xxx Pleun

    BeantwoordenVerwijderen