donderdag 14 juni 2012

Een dag anders dan verwacht

Donderdag 14 juni 2012

In tegenstelling tot wat ons gisteren verteld is, zijn de plannen voor vandaag gewijzigd. I.p.v. vandaag krijgt Mees morgen de MRI-scan. Hiervoor gaan ze onder narcose geen beademingsbuisje inbrengen omdat hij op het moment zelf heel rustig slaapt. Ze zien al veel meer rust bij hem.
Er komt 's morgens een fotograaf langs om foto's te maken van zijn gezicht en handjes. Deze worden gebruikt bij verdere beeldvorming.
Rond het middaguur worden Mees zijn ogen gedruppeld voor oogonderzoek. Dit wordt gedaan voor een verder totaalbeeld van hem.
Zelf zijn we even op en neer gereden naar Drunen om thuis wat spullen op te halen en nog wat andere dingen te doen. Het was toch even slikken met een traantje toen we Mees zijn wiegje bij ons op de slaapkamer zagen staan. Daarna hebben we nog lekker geluncht bij de ouders van Koen waar Sam ook aan het logeren is. Het was natuurlijk erg leuk om Sam weer te zien na een paar dagen en met hem te kunnen spelen.
Ons was verteld dat 's middags de KNO-arts langs zou komen voor verder onderzoek. Dit blijkt een communicatiefoutje te zijn. De KNO-arts zal eventueel nog komen kijken indien nodig. M.b.t. de ruggenprik die nog gedaan moet worden voor het afnemen van wat hersenvocht is het nu niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.
Allemaal dingen waar we even niet zo blij mee zijn, omdat we ons ingesteld hadden op een spannende dag met mogelijk wat duidelijkheid.
Als we 's avonds om 20.00 uur terugkomen mogen we hem verschonen. Hij had al wat gepoept, maar ging rustig verder tijdens het verschonen. Wat een ontlasting voor zo'n klein mannetje! Na het verschonen krijgt hij bij papa op schoot via de sonde zijn melk, nu 60cc. Dit is toch nog een beetje veel en hij moet daarom wat spugen.
Verder is vandaag zijn "tulband" afgegaan waarmee de sensoren op zijn plaats werden gehouden voor de continue EEG en zijn ook de sensoren zelf verwijderd.

Verder is zijn navelinfuus voor de aanvullende voeding verwijderd. Het enige wat hij nu nog via infuus krijgt is de glucose-oplossing en die gaat nu via een infuus aan de enkel. Al met al een aantal draden aan zijn lichaam minder!

5 opmerkingen:

  1. Koen, Ellen en Sam,

    allereerst proficiat met de geboorte van jullie zoon en broertje. Maar wat is het nu toch allemaal spannend voor jullie. Fijn dat we nu kunnen volgen hoe het met Mees en met jullie gaat. We hopen dat jullie snel meer duidelijkheid krijgen. We denken aan jullie !

    Marc, Jacqueline, Ralph en Dagmar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Koen, Ellen en Sam. Proficiat met jullie zoon en broertje. We volgen jullie via dit blog. Ik hoop dat het jullie een beetje lukt om goed met de spanning om te gaan. We wensen jullie heel veel sterkte in deze onzekere spannende dagen.
    Groeten,
    Paul en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai Koen en Ellen,

    Gefeliciteerd met jullie Mees! Wat jammer dat de start zo vervelend is. Hopelijk krijgen jullie snel duidelijkheid en hebben jullie ondanks alles ook mooie momenten samen.
    Fijn dat we op de hoogte kunnen blijven via dit blog. Heel veel sterkte de komende tijd.
    Groetjes,
    Hans en Jossie Seijkens

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Koen en Ellen,

    gefeliciteerd met jullie Mees en wat naar te lezen dat het begin niet zo is zoals het hoort te zijn. Goed idee om te bloggen, ik blijf het volgen en wens jullie heel veel geluk en kracht toe!

    liefs,
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monique van Dongen16 juni 2012 om 20:37

    Hoi Koen en Ellen,

    Wij willen jullie feliciteren met de geboorte van Mees (erg leuke naam !!) Via Natasja worden wij op de hoogte gehouden. Spannend, verschrikkelijk die onzekerheid. Wij denken aan jullie en we hopen dat er snel duidelijkheid komt.

    Veel liefs vanuit Dongen,

    Pascal, Monique, Janneke en Lotte

    BeantwoordenVerwijderen