dinsdag 19 juni 2012

Mees begonnen aan training

Dinsdag 19 juni 2012

Vanmorgen is de logopediste geweest en die heeft zich in eerste instantie gericht op het stimuleren van het zuigen. Ze gaf aan dat dit eerst goed geactiveerd moet worden alvorens er gekeken kan worden naar het slikken. Op de handelingen die wij daarvoor moeten verrichten (m.n. stimuleren van het sabbelen aan de pink), reageerde Mees, maar nog wel minimaal. Deze reflex op het stimuleren is dus prikkelbaar, toch weer een belangrijke eerste stap. Dit moeten we goed blijven oefenen, zodat de logopediste vrijdag kan kijken of het zuigen wat verder gevorderd is.
Gedurende de dag heeft Ellen ook geoefend met het strekken en buigen van de vingers, armen en benen. Hierin lijkt al wat vordering te zitten. Ook heeft Mees nog lekker ontspannen tegen mama aangelegen.

's Middags is Mees voor het eerst vastgehouden door iemand anders dan papa en mama. Oma Mariëtte was de gelukkige. Dit vond ze uiteraard erg leuk. Ook ligt Mees vanaf vanmiddag in een gewoon (ziekenhuis)babybedje. Dat oogt alweer een stukje leuker.
Ook zijn er vanmiddag nog röntgenfoto's gemaakt van zijn handen en wervelkolom. We hopen hier morgen wat meer over te horen.

3 opmerkingen:

  1. Pffff koen en ellen via John kreeg ik jullie link.... Wat een heftige week zeg!!! En wat kun je je als ouders dan soms radeloos voelen.... Ik hoop dat er snel duidelijkheid mag gaan komen maar ook dat jullie er als gezin snel van mogen gaan genieten door weer als compleet gezin bij elkaar te mogen zijn!!!! In ieder geval hebben jullie een kleine vechtersbaasje en hoop echt dat het genieten snel mag gaan beginnen!!!Hou vol met z'n tweeën zal niet altijd makkelijk zijn door alle onzekerheden!!!!

    Groetjes Sindy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Mees, Sam, Ellen en Koen.
    We hebben trouw jullie berichten via deze site gelezen, dapper is Mees aan het opklouteren - een doorzettertje. We hopen dat de onderzoeken en testen voldoende reden zullen geven zodat Mees naar het Brabantse land kan komen - daar is hij geboren en daar staat zijn wiegje. Tot snel, X Olaf, Manon, Veronique en Jurgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Ellen & Koen, Sam en Mees,
    Wat naar dat jullie de eerste weken na de geboorte niet als gezinnetje samen kunnen zijn. Zo te lezen maakt het kleine mannetje vorderingen. Maar moeilijk dat jullie zo in het ongewis zitten wat er nu precies aan de hand is. Wij denken aan jullie!

    Tjabe & Anne

    BeantwoordenVerwijderen