zondag 17 juni 2012

Rustig weekend voor Mees

Zondag 17 juni 2012

Dit weekend is Mees lekker met rust gelaten. Geen infuus meer, geen electroden meer op het hoofdje en geen onderzoeken. We hebben Mees lekker mogen verzorgen en voeden via de sonde. Daarbij hebben we hem een speentje gegeven om het zuigen te stimuleren. De verpleegsters geven al aan dat ze het rustig hebben met hetgeen wij allemaal zelf doen.
Het blijft wat onwerkelijk dat het manneke echt iets mankeert. Uiteraard zien we dat hij een heel hoge spierspanning heeft en zijn armen en benen niet makkelijk strekt. Ook is het slikprobleem er natuurlijk waardoor hij geen voeding via de fles kan krijgen. Maar verder is Mees op het oog een normale baby. Maar helaas weten we verdomd goed dat hij echt iets mankeert. Wat en hoe ernstig weten we niet en dat knaagt aan ons.

Gisterenmiddag is Sam met opa en oma hier naartoe gekomen en heeft hij lekker bij ons kunnen slapen vannacht. Vandaag met vaderdag was hij er dus, echt genieten. Ook de verpleegkundige van de IC had ervoor gezorgd dat Mees iets had voor zijn vader. Ook heeft Sam zijn broertje door het raam van de IC mogen bewonderen (daarvoor moest Mees even "losgekoppeld" worden van de de monitor). Helaas mag Sam niet bij Mees omdat hij na zijn eerste levensjaar de waterpokken nog niet heeft gehad.
Vanmiddag is Sam met opa en oma weer mee gegaan naar hun thuis. Dit was toch weer even slikken en voelt toch vreemd. Helaas is het nu even niet anders en moeten we er hier in Utrecht voor Mees zijn. Morgen weer een dag met wellicht de eerste aanzet tot het activeren van Mees zijn spieren en aanpak van zijn slikprobleem. We hopen uiteraard dat dit wat effect gaat geven.

2 opmerkingen:

  1. Beste Ellen en Koen,

    Via dit blog hebben we kunnen volgen hoe jullie eerste week met Mees is gegaan. We denken aan jullie en wensen jullie veel sterkte!

    Bauke en Corné

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ellen en Koen,
    Hadden zaterdag even bij julie willen komen kijken, maar moesten steeds op de dokter wachten. Zijn pas om 21.00 uur 's avonds terug gereden naar Loon. We blijven jullie volgen en wensen jullie heel veel sterkte.
    Groeten,
    Paul en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen