zaterdag 23 juni 2012

Lieve woorden van een verpleegkundige

Zaterdag 23 juni 2012

We zijn zeer te spreken over de verpleegkundigen binnen de afdeling IC waar Mees ligt. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam, deskundig, enz.
Op de IC zelf houden we ook een dagboek bij in een schrift met uiteraard grotendeels dezelfde teksten als op deze blog. Ook de verpleegkundigen schrijven er regelmatig wat in. Eén van de verpleegkundigen, Joke, had afgelopen nacht dienst en heeft de navolgende lieve tekst geschreven.

Lieve Mees,

Ik heb de hele week voor je mogen zorgen (alleen woensdag niet). Je hebt eigenlijk een druk weekje gehad. Fysiotherapie, logopedie, allemaal oefeningen die je moet doen. Maar wat wel goed is, is dat je goed reageert op al die oefeningen. Je bent minder stijf in je armen, je handjes dat is nog moeilijk, je oefent hard met je mondmotoriek.
Het blijft natuurlijk spannend om uit te vinden waarom je bent zoals je bent. Als ze iets vinden verander jij gelukkig niet. Je bent en blijft een schattig aandoenlijk mannetje. Je bent heel lief en vind je leven volgens mij zo wel prettig. Alleen als je honger hebt begin je te mopperen. Maar dat moet ook, je moet niet met je laten sollen, etenstijd is etenstijd! Ik ben bang dat je ernstig verwend gaat worden door iedereen, maar dat verdien je ook.
Zoals de plannen nu liggen ga je woensdag (het is nu zaterdag) naar Den Bosch. Dat is mooi, want woensdag ben ik er ook en kan ik je uitzwaaien.
Zo blijf maar lekker slapen, kleine Mees (het is nu 3 uur in de nacht).

Een dikke zoen van Joke

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooi berichtje van zo,n lieve betrokken verpleegkundige. Ze heeft gelijk. Ik ken je nog niet maar van de blog en de foto,s zie ik dat je een lief schattig jongentje bent. net als je broertje. Al weet ik uit ervaring dat je broertjes( in mijn geval zusjes) niet met elkaar mag vergelijken. Mees je hebt geweldige ouders en een lief broertje dus het komt zeker goed met je. gr Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wohhh, wat een mooi persoonlijk bericht van zuster Joke ! En ze slaat de spijker op z'n kop, je bent zoals je bent.... Woensdag weer dichter bij thuis, fijn ! En verwennen, dat zit er dik in.... heerlijk toch. Mees is in een goed nest terecht gekomen maar aan alle reacties te zien zijn er genoeg andere netjes voor steun ! Op naar woensdag, X Olaf, Manon, Veronique en Jurgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van Gidy kregen we jullie blog doorgestuurd van de kleine Mees. We vinden het fijn om jullie berichtjes te lezen en de mooie foto's te zien van dat prachtige manneke. Fijn dat jullie in Utrecht met zoveel zorg en aandacht opgevangen worden, maar hopen toch dat Mees a.s. woensdag naar Den Bosch mag.
    Veel liefs en kracht van Wil en Hannie uit Berkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi koen en ellen
    Vandaag jullie mooie geboortekaartje ontvangen!
    Proficiat met jullie mooie zoon Mees.
    Ik volg jullie op deze blog. Bedankt voor de mooie fotos en verhalen die je met ons deelt
    Ik hoop echt voor jullie dat Mees woensdag naar denbosch mag.
    Heel veel liefs en kracht van jose spijkers

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Koen en Ellen,
    We lezen elke dag jullie blog en vinden Mees een prachtig ventje.
    En wat fijn dat hij goed reageert op al die oefeningen.
    We hopen voor jullie dat Mees woensdag naar Den Bosch mag,dat zou al een mooie stap richting huis zijn.
    Veel liefs van Juliette, Isabelle en Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi koen en ellen
    fijn dat het toch steeds een beetje beter gaat
    het is allemaal zo afwachten maar het is een vechtertje
    en een supermooi ventje
    we houden alle hoop voor dit nieuw daklid
    hij komt steeds dichter bij drunen
    veel liefs jos en ciska hensen

    BeantwoordenVerwijderen