zondag 29 juli 2012

Fijn om Mees thuis te hebben

Zondag 29 juli 2012

De afgelopen dagen hebben hebben we het erg fijn gevonden dat Mees thuis is. Als gezinnetje lekker met z'n 4'en voelt toch erg goed.
Mees heeft nog wel veel last van darmkrampen. Veel babies hebben dit, maar bij Mees verhoogd het ook nog een keer zijn spierspanning en dat veroorzaakt af en toe wat lichte temperatuurverhogingen. Op zich nog gelukkig nog niet verontrustend. Zeker als je de hoge buitentemperaturen van de afgelopen dagen in ogenschouw neemt.
Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we ook twee keer een halve dag kinderthuiszorg gehad. Met name voor Ellen is dit fijn omdat ze dan de tijd heeft om keer wat langer van huis te gaan zonder dat ze zich om Mees hoeft te bekommeren.
Sam is ook erg trots op zijn broertje en kust hem volop. Af en toe wordt hij wat hardhandig en moeten we hem even afremmen. Tot nu vindt Sam het allemaal erg leuk en interessant.
De nachten is Mees best wel goed doorgekomen, al is hij ook dan af en toe onrustig. Onze nachtrust is daardoor wel wat minder. We zijn nu aan het kijken of we zijn voedingen 's avonds en 's morgen wat verder uit elkaar kunnen halen om zo wat meer nachtrust voor onszelf te krijgen.
Mees raakt aardig ontspannen van badderen. De afgelopen dagen is hij dan ook iedere dag in bad geweest.
Morgen mag Mees mee naar de Efteling. Veel zal hij daar uiteraard niet van meekrijgen, maar het idee dat hij daar een halve dag mee naar toe kan, is al erg fijn voor ons.
Komende donderdag moet Mees nog een dag en nacht naar het ziekenhuis. Hij gaat dan zijn eerste inentingen krijgen. Omdat een inenting wat koorts kan veroorzaken, willen ze hem daarom 24 uur monitoren. Koorts moet vanwege het beoogde syndroom (waar hoge koorts zeer gevaarlijk kan zijn) zoveel als mogelijk voorkomen worden. Er is overigens wel getwijfeld of hij de inenting nu moet krijgen, maar een mogelijke kinderziekte zou nog erger kunnen zijn, dan het krijgen van wat koorts.
Al met al zijn er nog steeds zorgen, maar is het erg fijn dat Mees thuis is.

7 opmerkingen:

  1. Saskia van den Berg29 juli 2012 om 22:46

    Wat heerlijk voor jullie dat Mees nu echt thuis is!
    Ik heb bewondering voor de manier waarop jullie met alles omgaan!!!
    Heel veel plezier morgen in de Efteling. Stoer hoor Mees eerste pretparkbezoek.
    Voor volgende week alvast veel sterkte met de inentingen!

    liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn om te lezen jullie nu met z'n vieren als gezinnetje thuis zijn. Veel plezier met het uitstapje naar de Efteling morgen. Super dat Mees daar mee naar toe kan.

    Veel liefs, Bart, Mariska, Maud en Fenna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Na onze vakantie weer meteen jullie blog gelezen en fijn om te lezen dat Mees nu lekker bij jullie thuis is. Maar het blijft nog steeds spannend.... Veel kracht gewenst ! En geniet van alle mooie momenten met jullie kinderen.

    Marc, Jacqueline, Ralph en Dagmar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn om te lezen dat het goed gaat thuis met Mees. En wat heerlijk dat jullie een gezinsuitje naar de Efteling hebben. De zorgen blijven, maar dit moet voor jullie wel heel fijn zijn, zo lekker met z'n vieren op pad. Geniet ervan!!
    Liefs Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na onze vakantie meteen weer jullie blog gelezen. Wat hebben jullie deze drie weken veel meegemaakt, maar wat fijn om te lezen dat Mees nu lekker bij jullie thuis is.
    Veel kracht en liefde voor jullie van José Spijkers

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat Mees thuis is en dat dat goed is verlopen afgelopen dagen. Geniet ervan!
    Groetjes, Ruud, Nancy en Luuk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mooi om jullie allemaal-samen-thuis-verhalen te lezen!

    Liefs en sterkte, Christel

    BeantwoordenVerwijderen