woensdag 25 juli 2012

Mees is thuis!

Woensdag 25 juli 2012

Eindelijk is het zover! Mees is thuis!
Gisterenavond hebben we Mees op mogen halen in het ziekenhuis voor een nachtje thuis. Dit met de bedoeling dat we hem vandaag weer terug zouden brengen naar het ziekenhuis. Echter gaf de kinderarts vorige week al aan dat het regelmatig voorkomt dat ouders hun kind vanaf een nachtje proefverlof niet meer terugbrachten naar het ziekenhuis. Dit hadden we dus vanaf dat moment ook mteen in gedachte.
De afgelopen nacht heeft Mees bij ons op de slaapkamer in zijn wiegje geslapen.
Af en toe was hij uiteraard wel wat onrustig, maar is de nacht goed doorgekomen. Hij zit momenteel op één sondevoeding per nacht, dus voor ons valt het wat dat betreft nog mee. Een klein voordeel van het feit dat hij een kleine zeven weken in het ziekenhuis heeft gelegen.
Omdat het zo goed gegaan is, hebben we vandaag aangegeven richting het ziekenhuis dat we hem graag thuis willen houden. Uiteraard was dit geen probleem.
Vandaag met de warme dag is het ook best wel goed gegaan. Net als iedereen heeft ook Mees wat last van de warmte gehad, maar had hij het aardig onder controle.
Vanmiddag zijn we met z'n drieën (Sam heeft ondertussen thuis zijn middagslaapje gedaan) nog naar het ziekenhuis gereden om het verplegend personeel, de artsen, de fysiotherapeuten, de logopedisten en het huishoudelijke personeel te bedanken voor de goede zorgen voor Mees. Als afscheidscadeau heeft Mees van de kinderafdeling een mooi boek gekregen van Dikkie Dik, wat we zeer attent vinden. Voor hen hadden we een grote snoeppot en een bedankkaart met een bijdrage voor de personeelspot.
Nu is het voor ons zaak om aan de nieuwe situatie te gaan wennen. Er zal de komende tijd nog de nodige begeleiding over de vloer komen, kinderthuiszorg, couveusenazorg (al heeft Mees niet in de couveuse gelegen, maar dit is i.p.v. kraamzorg), fysiotherapeut en de logopedist. M.a.w.de omgeving waar Mees is, is weliswaar anders, maar zijn behandelingen gaan gewoon door.
Verder is het nu rustig wachten op de uitslag van het bloedonderzoek dat momenteel gedaan wordt in een laboratorium in Italië. De uitkomst van dit onderzoek zal aangeven of Mees het beoogd syndroom heeft of toch niet (waar we toch nog een beetje hoop op hebben) Echter mocht het dit syndroom niet zijn, dan zal er nieuw onderzoek plaats moeten vinden. M.a.w. nog steeds onzekere tijden.
Maar al met al zijn we wel heel erg blij dat Mees nu lekker thuis is en dat we met ons gezin nu compleet zijn!

7 opmerkingen:

  1. Fijn voor jullie dat Mees nu thuis is. Geniet van elkaar!! We hopen voor jullie dat er snel een eind komt aan de onzekerheid. Hou je taai.
    Liefs,
    Paul en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super dat Mees nu lekker thuis is.

    Groetjes Paul, Bianca, Romy en Jannick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig dat jullie Mees nu lekker thuis kunnen verzorgen. Geniet lekker van elkaar.

    Groetjes Arjen, Thea, Lindsay en Timon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Koen en Ellen,
    Wat hebben jullie een prachtig, dapper en lief zoontje. Wat een kanjer.
    Ik heb jullie blog vandaag ademloos gelezen. Echt onder de indruk. Wat een spanning .. zo iets kostbaars, zo veel liefde voor een prachtig ventje. Onderzoeken, onzekerheid, hoop, tegenslag. Ongelofelijk spannend allemaal. Ik hoop dat jullie snel meer weten.
    Maar ook dan zal nog onzeker zijn wat Mees jullie nog allemaal gaat laten zien. Hoe hij jullie nog gaat verbazen met wat hij allemaal gaat leren en ontwikkelen. Hij heeft laten zien een vechter te zijn. En jullie ook. Goed dat jullie blijven zoeken naar een manier van ontspanning voor hem.
    Muziek en water misschien ?? Ook voor de kleine Sam een hele hele hele vreemde tijd. Ik hoop dat jullie een weg vinden om jullie aandacht te verdelen tussen jullie kinderen. Denk af en toe ook aan jezelf. Even proberen bij te tanken met iets wat je goed doet. Ik denk aan jullie en volg jullie blog met heel heel veel betrokkenheid.
    Heel veel geluk en liefde samen, Anka van Lieshout (collega Koen)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ellen, Koen, Sam en Mees,

    Wij hebben de blog "ademloos" gevolgd.

    Goed te lezen dat Mees nu bij jullie in het gezin in de thuissituatie is opgenomen.
    Wij hopen en vertrouwen dat hij bij jullie op de goede plaats is en jullie, ondanks de vele zorgen die jullie nog om hem hebben,samen kunnen genieten van de goede momenten.

    Wij wensen jullie veel sterkte in het nog komende traject en hopen dat het uiteindelijk mee zal vallen zodat Sam gauw met zijn broertje kan stoeien.

    Vele en hartelijke groeten uit Noord-Holland

    Wil en Ad Groot

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ellen van Lith28 juli 2012 om 13:14

    Jippie, net thuis van vakantie even snel blog van Mees lezen en warempel Meesje mag thuis blijven, super joh!! Ook voor jullie een stuk rustiger zo! Geniet lekker met zijn viertjes van het thuis zijn en het belangrijkste; geniet van elkaar!! Dikke kus xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn om te lezen dat Mees nu heerlijk thuis is. Het is mooi om hem zo in zijn eigen wiegje te zien.

    Geniet van elkaar!

    Groetjes Sep en Nicole

    BeantwoordenVerwijderen