donderdag 5 juli 2012

Een zware dag

Donderdag 5 juli 2012

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de kinderarts in Den Bosch. Waar wij dachten dat dit gesprek zou gaan over de behandeling van Mees, ging het gesprek over wat Mees nu mankeert. In ons laatste gesprek met de arts in Utrecht is een heel zeldzaam syndroom genoemd waarvan ze vinden dat Mees heel veel kenmerken heeft. In eerste instantie hebben we niets met die naam gedaan, maar heeft Koen vorige week toch het lef gehad om op die naam te gaan googelen. Mees heeft inderdaad een aantal van de kenmerken die bij dit syndroom horen, maar ook een aantal niet. Samen hebben we het hier kort over gehad waarbij Koen aangaf dat hij denkt dat Mees dit syndroom niet heeft omdat het voornaamste kenmerk, hoge koorts, bij Mees nog niet is opgetreden. Ellen had dit gevoel ook.
Vandaag echter is de kinderarts in Den Bosch hierop verder gegaan, waarbij ze twijfelde of ze hierover met ons zou moeten spreken omdat ze in de veronderstelling was dat wij nog niets wisten. Maar zoals zojuist geschreven, waren we al wel op de hoogte van het feit dat aan dit syndroom gedacht werd. De kinderarts vond het fijn dat ze het hier met ons over kon hebben, omdat ze het eigenlijk niet verborgen wilde houden.
De kinderarts is met de boodschap van Utrecht verder gaan kijken en heeft ook een sterk vermoeden dat Mees dit syndroom heeft. Eén van de belangrijkste kenmerken is het optreden van zeer hoge koortsen (tot wel 42 graden), wat fataal kan zijn. De levensverwachting is derhalve niet hoog.
Deze boodschap is bij ons hard aangekomen. In Utrecht is namelijk dit syndroom wel genoemd, maar werd aangegeven dat ze daaraan dachten. De arts in Den Bosch heeft nu echter ook sterke aanwijzingen voor dit syndroom. Met deze boodschap is het derhalve nog wat sterker richting ons aangegeven.
Ons houvast en hoop is dat Mees tot op heden nog geen (hoge) koorts heeft gehad. Een ander kenmerk, apneus (stokken van de adem), heeft hij in het begin wel gehad, maar nu nog maar heel af en toe in diepe slaap. De hoge koorts kan ook pas na enkele weken optreden, Mees is vandaag vier weken oud.
Het bloed dat in Utrecht is afgenomen voor onderzoek is nog niet naar een laboratorium gestuurd daar ze nog niet weten waar in de wereld dit het beste kan gebeuren. Verdere duidelijkheid zal dus nog enige tijd gaan duren.
De kinderarts heeft aangegeven dat ze er wel voor moeten waken dat ze zich niet blindstaren op dit syndroom en dat ze derhalve blij zijn met het feit dat we ons gevoel uiten. Derhalve hebben we de arts ook nog gewezen op een ander syndroom waar we tegenaan liepen. De arts gaat dit nu ook bestuderen.
Tot slot toch nog een leuke foto waarop Mees heel ontspannen bij Ellen ligt.

8 opmerkingen:

  1. Lieve Koen en Ellen,
    Wij leven enorm met jullie mee. Zodra we hier een kerk tegen komen (we zijn nu op vakantie) steken we een kaarsje voor jullie op.
    Heel veel sterkte toegewenst.
    Groetjes Bart en Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Saskia van den Berg6 juli 2012 om 11:53

    Lieve Ellen en Koen,

    Wat een heftig verhaal! Ik wil jullie dan ook héél veel sterkte toewensen! Verder sluit ik me aan bij Bart en Loes en ga in Frankrijk veel kaarsjes voor jullie aansteken!
    Denk aan jullie!

    X Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Koen en Ellen,

    Dit komt hard aan! Wj weten hier weinig op te zeggen maar weet vooral dat wij elke dag aan jullie denken. Dit zal aan de situatie niet zoveel veranderen maar we hopen dat jullie hierdoor een beetje steun krijgen om dit op te vangen.
    Heel veel sterkte en probeer positief te blijven denken.

    gr. Hans en Marian Brok

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Ellen en Koen,

    Wat een nare, spannende tijd. Al die doemsenario's. Ik hoop dat jullie ook door die ellende heen kunnen kijken. Mees blijft ondertussen toch Mees en krijgt en heeft veel liefde nodig van Jullie. Ik weet dat jullie zeker liefde genoeg voor hem hebben.

    Het is niet altijd fijn om te weten wat Mees nu eigenlijk heeft, het zorgt ook voor veel zorgen voor de toekomst. Ik hoop dat jullie ook zien, dat als je bijv. weet dat er bepaalde verschijnselen kunnen gaan voordoen, je je ook kan voorbereiden hierop en bij het minste en geringste beginnen hiervan je al kan ingrijpen. Bij veel patiënten die bij een syndroom beschreven worden, wist men niet dat zij dat syndroom hadden en waren ze altijd te laat met het starten van een behandeling. Nu zit je er bovenop en kan je al vroeg 'ingrijpen' en voorkomen dat er nare gevolgen van de verschijnselen ontstaan.Zo ben je de problemen en de gevolgen hiervan voor. Daarom doet men onderzoek om uit te vinden wat er mis is.
    Ik hoop dit jullie sterkt in jullie weg voor een fijn leven samen met Mees en Sam.
    Blijf genieten, liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Ellen en Koen,

    Geschrokken van het heftige verhaal willen we jullie veel sterkte toewensen voor de tijd die nog komen gaat.
    Het is moeilijk om te reageren maar we hopen en bidden dat het voor Mees en jullie toch nog goed zal komen.
    Liefs van Tante Carla en Ome Toon.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Ellen en Koen,

    Het is altijd moeilijk woorden te vinden na dit soort berichtjes. We kunnen alleen maar zeggen dat we met jullie meeleven en sterkte wensen om samen alles goed door te komen en ook de mooie dingen van het leven en in het bijzonder van jullie kindjes te blijven zien.

    Groeten,
    Paul en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste Ellen en koen,
    Ik lees nu een week of 2 dit blog van jullie mees.
    Al die tijd wil ik iets opschrijven hier, maar weet niet goed wat!
    Het is allemaal best heftig wat jullie meemaken.
    Ik wil via deze weg laten weten aan jullie, dat ik erg met jullie mee leef, en dat jullie veel van jullie ventjes mogen genieten.
    Ook krijgen jullie de groeten van mijn kinderen( moest ik zeggen)
    Ontzettend veel sterkte allemaal!!

    Groeten van Chantal en kids van wijk

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Ellen en Koen,

    Ook ik lees al een tijdje jullie blog en hoop ook steeds met jullie mee op goed nieuws.
    Zo'n klein ventje en dan al zo moeten vechten!
    Wij hopen mee met jullie dat Mees zal opknappen en dat het toch een ander syndroom is en hopen dat jullie nog lang van hem mogen genieten.

    Heel veel sterkte.

    Liefs
    Stefan en Astrid Beumer-Kortbeek

    BeantwoordenVerwijderen