woensdag 11 juli 2012

Wat onrust bij Mees

Woensdag 11 juli 2012

Gisteren heeft Mees een heel onrustige dag gehad. Hij is verkouden geworden en heeft last van slijmvorming. Omdat Mees nog maar heel beperkt kan slikken en nauwelijks hoest, kan hij dit slijm niet kwijt. Hij krijgt het daardoor heel benauwd en zijn zuurstofgehalte in zijn beleid daalt dan. Hij komt hier met een klein beetje hulp wel uit, maar zorgt voor veel onrust bij hem. Daarnaast heeft Mees ook veel last van darmkrampjes, wat bij hem ook voor onrust en spierverkrampingen zorgt. Zijn temperatuur was ook nog wat verhoogd. Omdat dit één van de belangrijkste en gevaarlijkste kenmerken van het syndroom is waar het onderzoek zich nu op toespitst, is hier meteen actie op ondernomen en heeft Mees paracetamol gehad. De lichte koorts heeft zich gelukkig verder de gehele dag gisteren niet meer voorgedaan.
Vandaag was Mees gelukkig al wat rustiger. Omdat hij toch nog darmkrampjes heeft, is er vandaag overgestapt op andere voeding. Nu dus even kijken of dit de krampjes wat verminderd.

Vanmorgen hebben we een reanimatie-instructie gehad. Dit voor het geval dat er straks in de thuissituatie een keer iets mis mocht gaan met Mees (wat we uiteraard niet hopen). Vanmiddag hebben we weer een goed gesprek gehad met de maatschappelijk werkster. Ze heeft ons verhaal aangehoord, waar wij mee zitten, onze onzekerheid, ons gevoel, enz. Verder heeft ze ons gewezen op de mogelijkheden van de kinderthuiszorg. Deze wordt nu ingeschakeld voor het moment dat Mees naar huis mag. Ook heeft ze ons nog gewezen op andere instanties die ons van dienst kunnen zijn.
Morgen hebben we weer een gesprek met de kinderarts, Dr. Van Steenbergen, en worden we weer bijgepraat over de behandelingen en het onderzoek.

3 opmerkingen:

  1. We leven met jullie mee en begrijpen jullie gevoelens, sterkte en liefs Ineke Jacques * Bob en Dik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Koen en Ellen, ook wij leven erg met jullie mee en we wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe.
    Fred en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een turbulente tijd. Fijn dat Mees weer wat rustiger is, we hopen dat de nieuwe voeding aanslaat. Veel sterkte de komende tijd, fijn dat hij misschien binnenkort naar huis mag, ook heel spannend. Veel liefs en een knuffel voor allebei de mannetjes, Roel Mirjam en Luc

    BeantwoordenVerwijderen