zaterdag 4 augustus 2012

Vaccinaties zonder problemen

Zaterdag 4 augustus 2012

De afgelopen week is het naar omstandigheden best wel goed gegaan met Mees. Afgelopen maandag is Mees een halve dag naar de Efteling geweest. Hij heeft hier uiteraard weinig van meegekregen, maar Ellen vond het wel erg fijn dat hij mee kon.
Afgelopen donderdag moest Mees naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor zijn eerste vaccinaties om vervolgens 24 uur ter observatie daar te blijven. Dit vanwege mogelijke koorts na de vaccinaties. Voordat Mees de vaccinaties kreeg is hij gewogen en uitgebreid onderzocht door de kinderarts. Hij was in negen dagen maar liefst 300 gram aangekomen. Hierover was de arts heel tevreden. Ze was ook erg tevreden hoe Mees er verder uitzag. Ook zij zag wat meer ontspanning. Verder hebben we onze vragen aan de arts weer kunnen stellen over allerlei zaken m.b.t. Mees. Over de uitslag van het onderzoek hadden ze nog niets gehoord uit Italiƫ. Dit is dus nog steeds afwachten. De 24 uur is Mees verder erg goed doorgekomen en heeft geen koorts gehad.
Gisterenmorgen heeft Ellen Mees weer opgehaald en is hij lekker weer thuis.
We zijn langzamerhand een beetje onze draai thuis aan het vinden. Wel vinden we het af en toe nog moeilijk om ons volledig aan Mees te hechten. Dit komt uiteraard door de onzekerheid die het ziektebeeld van Mees met zich meebrengt. Toch proberen we er zoveel als mogelijk van te genieten en dat lukt ons eigenlijk erg goed.
A.s. woensdag hebben we voor Mees weer een afspraak staan bij de KNO-arts in Utrecht. De afgelopen weken heeft Mees goed geoefend met het slikken van minimale hoeveelheden water, wat meestal goed ging. Ook laat hij, wanneer hij een mondje melk moet spugen, zien dat hij wel degelijk kan slikken. De melk in zijn mond slikt hij dan nl. weer door. We zien dat Mees in ontspannen toestand in staat is om te slikken en hopen dat hij dat woensdag ook kan laten zien. Als dit zo is hopen we dat de slikoefeningen verder uitgebreid kunnen worden.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat Mees zijn eerste vaccinaties goed heeft doorstaan. Ben benieuwd hoe het woensdag in Utrecht gaat. Groetjes en liefs, Ingrid x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Saskia van den Berg5 augustus 2012 om 22:39

    Jullie doen het SUPER!!!
    Wat fijn dat het met de vaccinaties goed is gegaan.
    Succes voor woensdag!
    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen