donderdag 23 augustus 2012

Mees (on)rustig

Donderdag 23 augustus 2012

De afgelopen week heeft Mees heel wisselende dagen gehad. De door de kinderarts voorgeschreven lactulosestroop om Mees te helpen met zijn ontlasting en daarmee ook tegen zijn darmkrampen, heeft hem een aantal keren geholpen bij zijn ontlasting, maar heeft hem ook flink onrustig gemaakt door de gasvorming die dit middel met zich meebrengt. Zo is Mees de afgelopen dagen erg onrustig geweest en heel erg gespannen. Gisteren (woensdag) heeft hij bijvoorbeeld daardoor tussen 7 uur en 23.00 uur maar 2,5 uur geslapen, wat dus veel te weinig is voor zo’n klein knulletje. Als Mees zo onrustig is, voelen wij ons ook niet comfortabel.
Vandaag heeft Ellen telefonisch contact gehad met de kinderarts over Mees. De kinderarts is ook van mening dat de lactulosestroop de oorzaak zou kunnen zijn van de onrust bij Mees, wellicht kan hij hier niet goed tegen. Ze heeft dan ook geadviseerd hiermee te stoppen en enkel toe te dienen als hij enkele dagen achtereen geen ontlasting heeft gehad. Daarnaast had de arts vanuit Utrecht bericht gehad dat er vanuit het onderzoek in ItaliĆ« nog geen uitslag was. Dit duurt nu al wel erg lang (bijna 6 weken), maar is niet anders.
Vanmorgen heeft de verpleegkundige van de thuiszorg Mees maar liefst 25 ml melk laten drinken door toediening met een spuitje in zijn mond. Dit is echt enorm veel in vergelijking met de minimale hoeveelheden die we volgens de instructie van de logopedist moeten doen.
Nu we gestopt zijn met het toedienen van de lactulosestroop is Mees vandaag al een stuk rustiger en slaapt hij heel veel. Hij heeft natuurlijk ook nog wat slaap in te halen. We hopen dat dit de komende dagen ook zo blijft en dat hij nu niet weer onrustig wordt door problemen met zijn ontlasting.

1 opmerking:

  1. Het was goed om je op school te zien met Mees Ellen !
    Wat moet het voor jullie moeilijk zijn om te zien dat je ventje het zo moeilijk heeft met zijn ontlasting. Ik heb echt bewondering voor jullie. Hopelijk gaat het beter nu je mag stoppen met die lactulosestroop.
    Liefs Marijke

    BeantwoordenVerwijderen