woensdag 3 december 2014

Toch flink verkouden

Vorige week zei Ellen nog tegen een paar mensen dat het zo goed ging met Mees zijn luchtwegen. Eigenlijk durft ze dat niet te zeggen want vaak gaat het dan mis met Meesje. Ook nu is dat weer zo. Hij is echt flink verkouden. Hij ademt zwaar, zit aan de zoutoplossing en neusspray en heeft heel veel last van taai slijm. Dat probeert hij vervolgens weg te persen. Hij krijgt dan een vuurrood hoofd en je ziet dat hij dan keihard moet werken om het slijm weg te krijgen. Vaak lukt hem dat niet. Dan leggen wij Mees op zijn buikje. Dat vindt hij niet leuk en begint te mopperen. Hij wordt dan zo boos dat het slijm los komt te zitten. Gelukkig blijft zijn saturatie goed zodat we nog geen extra zuurstof hoeven te gebruiken.
Helaas heeft hij momenteel ook dagelijks epileptische aanvallen met forse saturatiedips. Helemaal lekker gaat het dus niet met Meesje.

 
Elke ochtend klimt Sam bij Mees in bed om hem even te begroeten en om te knuffelen met hem.
 
 
Verder blijft Mees genieten van het buitenzijn. Hij is alert op geluidjes en 'kijkt' dan tevreden rond.
Waar we echt op moeten letten met deze temperatuur is dat zijn benen goed bedekt zijn. Die zijn vaak ijskoud (ook al heeft hij een broek, sokken en warme sloffen aan). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten