woensdag 17 december 2014

Nog steeds niet fit

Ook de afgelopen week is het niet lekker gegaan met Meesje. Naast zijn forse verkoudheid heeft hij ook nog iets anders onder de leden. Hij spuugt namelijk heel veel en heeft een aantal dagen nauwelijks voeding binnengehouden. Afgelopen weekend was Mees bij Mappa Mondo en ook van de verpleegkundige daar kregen we door dat Meesje niet echt lekker was. Hij jammerde veel, sliep veel en had geen plasluiers. Ellen heeft daarom zondagochtend contact opgenomen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Na overleg tussen Ellen, de kinderarts en de verpleegkundige van Mappa Mondo is besloten om Mees op continuvoeding te zetten via zijn voedingspomp. Twee dagen heeft hij zo zijn voeding gehad, maar toch nog veel gespuugd. Ook heeft hij gisteren en vandaag (met normale voedingsmomenten) nog veel gespuugd.
Naast flink verkouden en veel spugen heeft Mees ook veel epileptische aanvallen gehad afgelopen week. Vandaag hadden we toevallig de periodieke afspraak met de neuroloog. Deze keer was het op ons verzoek een telefonische afspraak (was eigenlijk een afspraak bij het WKZ). Vooral omdat we Mees niet onnodig willen belasten waren we blij dat de afspraak telefonisch kon. De neuroloog heeft ook sterk het idee dat de hogere frequentie van epileptische aanvallen komt doordat Meesje ziek is. We hebben ook aangegeven dat het de periode voor zijn ziek zijn een lange tijd erg goed ging. De afspraak nu is dat we eind januari weer contact hebben met de neuroloog om dan te kijken of de frequentie van de aanvallen minder is geworden als Meesje weer wat fitter is.
Ook heeft Ellen nog contact gehad met de diĆ«tiste. We kwamen er namelijk achter dat Meesje nog steeds rond de 10kg weegt en dat al meer dan een jaar. Meesje is dan wel in de lengte gegroeid, maar dus niet in gewicht. In overleg met de diĆ«tiste is nu dan ook de hoeveelheid sondevoeding verder opgehoogd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten