woensdag 1 januari 2014

Toch geen longontsteking, maar RS-virus en weekje ziekenhuis

Nadat we vorige week de hoop hadden gevestigd op de antibiotica om de longontsteking onder controle te krijgen, ging het donderdagmorgen nog steeds niet beter met Meesje. Het ging eerder wat slechter, hij bleef koorts houden, sliep bijna de gehele dag en had regelmatig saturatiedipjes. Ellen heeft daarom op donderdagmorgen gebeld met het JBZ. De kinderarts gaf aan dat het beter was dat Meesje opgenomen zou worden in het JBZ. Omdat Meesje niet zonder extra zuurstof kon en niet zittend in zijn autostoel vervoerd kon worden, is hij opgehaald met de ambulance. In het JBZ aangekomen zijn er longfoto's gemaakt en is bloed afgenomen. Al snel bleek dat Meesje helemaal geen longontsteking had (wij hadden onze twijfels al bij de diagnose). Derhalve werd de antibioticakuur meteen stopgezet. 
Op vrijdag is er verder onderzoek gedaan en bleek Meesje het RS-virus opgelopen te hebben. Dit virus is het meest voorkomende verkoudheidvirus bij kinderen en zorgt voor een luchtweginfectie. M.n. bij zwakke kinderen kan het tot problemen leiden. Daarom heeft Meesje vorige winter maandelijks een vaccinatie tegen dit virus gehad. Echter wordt deze maandelijkse vaccinatie (die heel kostbaar is) in het 2e levensjaar niet meer vergoed, vandaar dat Meesje deze vaccinatie deze winter niet meer gekregen heeft. Omdat Mees toch wat zwakker is, heeft hij het virus alsnog opgelopen en heeft het er bij hem de afgelopen anderhalve week goed ingehakt. Vooral omdat Meesje niet goed kan hoesten, raakt hij het gevormde slijm maar moeilijk kwijt en is het bij hem vast gaan zitten. Met als gevolg dat hij al sinds vorige week maandag extra zuurstof nodig heeft. Ook hebben we begrepen dat het RS-virus momenteel zeer hardnekkig is.
Gelukkig gaat het de afgelopen dagen steeds beter met Meesje. Hij had steeds meer wakkere momenten en op een gegeven moment was hij ook koortsvrij. Sinds gisterenmiddag heeft hij geen extra zuurstof meer nodig en ademt hij ook wat minder zwaar. Waarschijnlijk mogen we Meesje morgen weer mee naar huis nemen. Dan heeft hij weer een week in het ziekenhuis doorgebracht (waar hij wederom liefdevol verpleegd is) en vindt hij het weer lang genoeg!

3 opmerkingen:

  1. Heel veel beterschap voor meesje! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo .
    ik heb een kleindochter van 2 die heeft cask

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste ouders,

    Wij hebben een dochter van 2 jaar oud met een mutatie op het cask gen en zijn altijd bereid om kennis te delen.
    We wonen in Belgiƫ.

    Er zijn op facebook 2 geheime groupen waaraan jullie kunnen worden toegevoegd.

    1 oudergroup waar ouders ervaringen delen over de zorg voor een kind met een CASK mutatie of deletie.

    1 oudergroup waar ouders kunnen communiceren met Konark Muhkerjee, researcher gespecialiseerd in CASK.
    http://research.vtc.vt.edu/employees/konark-mukherjee/

    1 oudergroup waar ouders ervaringen delen over de zorg voor een kind met een CASK mutatie of deletie.

    Het mail addres waarop je me kan contacteren is
    cask@messagebottle.org

    Ik kijk ernaar uit om met jullie kennis te delen.

    Ik wens jullie veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen