woensdag 25 december 2013

Longontsteking!?

Vorige week gaven we aan alleen op deze 1e kerstdag iets op de blog te zetten als er iets bijzonders was met Meesje. Helaas is dat zo.
Meesje heeft hoogstwaarschijnlijk een longontsteking. Afgelopen vrijdag en zaterdag had hij al koorts. Op zondag en maandag bijna de gehele dag was hij koortsvrij. Wij waren al blij dat hij er met zo'n korte koortsperiode vanaf was gekomen. Helaas had Meesje maandagnamiddag weer 39,8 graden koorts. Hierop heeft Ellen de huisarts gebeld die ons doorverwees naar het ziekenhuis. Dus wij met Meesje naar de eerste hulp van het JBZ in Den Bosch. Daar is Meesje onderzocht en kwam de dienstdoende kinderarts tot de conclusie dat het hoogstwaarschijnlijk een longontsteking was. Na wat uitzoekwerk en overleg kwam de arts terug om aan te geven dat hij Meesje antibiotica voor wilde schrijven. Hierop gaf Ellen aan dat hij dan toch wel rekening moest houden met zijn ketogeen dieet omdat daarmee suikerhoudende medicijnen niet zijn toegestaan (verstoren het dieet). Hierop moest de arts wederom in overleg om dit verder uit te zoeken. Op de kinderafdeling was er op dat moment geen plek, dus vroeg de arts of we Meesje thuis durfden te verplegen en in het geval dat Meesje zuurstof nodig zou hebben, we ons konden wenden tot Mappa Mondo. Hierop gaven we aan dat we thuis een zuurstofvoorziening (concentrator) hebben, dus dat dat het probleem niet hoefde te zijn. Na een kleine drie uur van voornamelijk wachten (ook nog op de antibiotica bij de apotheek), konden we Meesje weer mee naar huis nemen.
De nacht daarna (maandag op dinsdag) kreeg Meesje het flink benauwd en sindsdien krijgt hij extra zuurstof. Hij heeft momenteel heel veel last van slijm (vooral afgelopen nacht) en slaapt heel veel. We hopen dat de antibiotica snel zijn werking gaat doen, zodat Meesje het minder benauwd krijgt. Even afwachten dus.

1 opmerking:

  1. Och toch ventje! Het wordt hem niet makkelijk gemaakt, en jullie ook niet. Een andere kerst dan jullie voor ogen hadden. Beterschap voor dat kleine schatje.

    Grtjs
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen