woensdag 11 december 2013

Toch geen weekend Mappa Mondo

De afgelopen week heeft Meesje het goed gedaan. Hij heeft wel nog wel regelmatig gespuugd, maar is aardig alert geweest.
Afgelopen vrijdag mocht Meesje weer gaan logeren in Waalre bij Mappa Mondo. Ellen heeft hem dan ook rond het middaguur weggebracht (nadat ze in Tilburg was geweest voor het maken van foto's van Mees zijn rug, bekken en schouders). 's Avonds kregen we echter een verontrustend telefoontje, er bleek mogelijk een bacterie in het huis te zitten die longontsteking kon veroorzaken. Twee kinderen van Mappa Mondo waren er al mee besmet en het idee was dat de bacterie mogelijk in het huis zat. We kregen de keus om Meesje te laten blijven (wat ze ons niet adviseerden) of om hem op te halen. Aangezien Meesje behoorlijk vatbaar is, hebben we hem uiteraard opgehaald. Toen Koen Mees ophaalde bij Mappa Mondo heeft Ellen contact gehad met het JBZ. Ze belde gewoon naar de kinderafdeling waar Mees lang verpleegd is. De verpleegkundige die de telefoon opnam heeft al onze vragen beantwoord (uit voorzorg anti-biotica, waar we op moesten letten bij die bacterie, enz). Wat was het fijn om te merken dat ze ons daar echt kennen en dat ze nog steeds alle tijd voor ons nemen. We zijn het JBZ daar dan ook erg dankbaar voor.
Ons weekend liep daarmee natuurlijk wat anders dan vooraf gepland. Ook afgelopen maandag zou Mees nog bij Mappa Mondo logeren, dus moesten we nog iets regelen voor die dag. Gelukkig liet Kinderthuiszorg zien dat ze flexibele verpleegkundigen hebben. Afgelopen maandag bleek trouwens dat er in het huis geen bacterie was. Toch zijn we blij dat Mappa Mondo zo gehandeld heeft. Beter het zekere voor het onzekere!

Vandaag heeft Meesje zijn 2e griepprik gehad. Ieder kind dat de griepprik voor de eerste keer krijgt, krijgt deze 2e griepprik. We zijn weer benieuwd hoe Meesje hierop gaat reageren. Na de eerste prik heeft hij toch wel een dag of twee last gehad van veel slijm en was een beetje grieperig. We hopen dat het nu meevalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten