woensdag 2 januari 2013

Hoop voor 2013

Allereerst willen we iedereen het allerbeste wensen voor 2013!
De afgelopen 7 maanden hebben we zoveel steun, belangstelling en opbeurende berichten en kaarten gehad. Dat heeft ons zeer goed gedaan. Iedereen bedankt daarvoor! Voor 2013 zijn de verwachtingen wellicht v.w.b. Mees nog niet super, maar hopen blijven we. Daarmee hopen we dat we in 2013 een stuk stabiliteit krijgen en daarmee wellicht wat minder onzekerheid.

Lieve kleine Mees doet het echt niet slecht thuis. Hij is aardig ontspannen en laat minder Salaamkrampen zien. We merken wel aan Mees, hoe drukker het die dag is, hoe meer kans op Salaamkrampen. Het was daarom ook erg fijn dat we hem op oudjaarsavond niet mee hoefde te nemen naar ons feestje. Eerst ging Mees naar de ouders van Koen en daarna kwam iemand van de thuiszorg voor hem zorgen. Heel fijn was die rust voor Mees.



Ook merken we dat het heel goed voor Mees is om in verschillende houdingen te liggen en niet altiijd op zijn zij. Dat is beter voor zijn rug en voor zijn longen. Omdat zijn armen dan niet altijd naar elkaar komen, krijgt hij meer lucht en is zijn saturatie beter.
Afgelopen zaterdag/zondag en maandag had hij even een dipje in zijn saturatie. Mees kreeg weer heel veel last van slijm en was flink aan het persen en soms zelfs een beetje aan het schreeuwen. Zou hij ergens pijn hebben, vraag je je dan af? Misschien zijn het zijn tandjes die doorkomen, want we zien toch echt 2 puntjes bovenin zijn mondje. Na een paracetamol werd hij dan ook een stuk rustiger.

Volgende week staan er weer verschillende afspraken voor Mees ingepland. Zo moeten we op dinsdag bv naar de Tolbrug. Dat is een revalidatiecentrum. Ze gaan kijken of ze iets aan de vingertjes van Mees gaan doen en ze gaan ook kijken hoe het met het ruggetje van Mees is.




Sam blijft zijn broertje maar kusjes geven (wij zijn daar jaloers op want Mees is echt de enige die zoveel kusjes krijgt ;-). Ook is het mooi om te zien dat Sam de handjes en armpjes van Mees probeert te blijven strekken. Het is net of dat hij in de gaten heeft dat de armpjes en vingertjes niet zo horen.
Als Mees 's morgensvroeg in zijn bed aan het kreunen of persen is, hoor je vanuit de slaapkamer van Sam: "Nee Meesje, nee. Slapen!" Mees kan zich geen betere broer wensen.




2 opmerkingen:

  1. Goed te horen dat ie het thuis redelijk doet. Vanuit de grond van mijn hart jullie ook een mooi 2013!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Koen, ellen en sam,
    Via ons pap de blog van de afgelopen maanden doorgelezen, tot tranen bewogen. Mees is gelukkig in een warm liefdevol gezin terechtgekomen. Hij had zich geen beter broertje, maar ook geen betere papa en mama kunnen treffen. Mooi al die foto's....maar wat een zorg! Ik heb hem op de afdeling ook even live mogen bewonderen, heerlijk kind met grote ogen,en een lief klein neusje, zelfs onder de grote pleister... En wat is sam ook een dapper, lief mannetje als ik dat zo lees en zie.Heftig om te lezen hoe jullie telkens heen en weer worden geslingerd in emoties, en inzichten voor de toekomst. Goed om te lezen dat jullie proberen heel dicht bij jezelf en elkaar te blijven. Wens jullie voor 2013 ook gezondheid, kracht, geduld, liefde, doorzettingsvermogen, veel genietmomenten en vrede.....God's zegen opdat jullie alles mogen ontvangen wat nodig is om de situatie te kunnen dragen samen!
    Liefs nicole 't Zand-van de wiel.

    BeantwoordenVerwijderen