woensdag 16 januari 2013

Een beetje structuur

De afgelopen week is Mees best wel rustig doorgekomen. Op dit moment zijn we daar al erg blij mee. Langzamerhand komt er weer een beetje structuur in ons leven.
Inmiddels is de fysiotherapeut ook weer aan huis geweest voor Mees. Zij heeft laten zien hoe we de spieren van Mees wat kunnen activeren. Omdat hij zelf nauwelijks beweegt wordt alles stijf en stram en verkorten de spieren. De oefeningen en tips die we hebben gekregen moeten ervoor zorgen dat zijn spieren en ledematen toch nog wat functioneel blijven.
Gisterenavond hebben we een intakegesprek gehad bij Mappa Mondo in Waalre. Wederom hebben we hier weer een goed gevoel aan overgehouden. We hebben kennis gemaakt met de verpleegkundige die als eerstverantwoordelijk verpleegkundige voor Mees zal zorgen en met de pedagoge. Daarnaast hebben we het nodige papierwerk doorgenomen en hebben we de kamer mogen zien waar Mees komt te logeren. Omdat Mees voordat we hem een week te logeren kunnen brengen eerst een gewenningsdag moet hebben, hebben we afgesproken dat Mees komende zaterdagmiddag tot zondagmiddag gaat logeren. We zijn erg benieuwd hoe dat zal gaan.
Volgende week maandag moet Mees zich melden in het WKZ in Utrecht voor het inregelen van het ketogeen dieet. Ook wij zullen dan de nodige instructie gaan krijgen. We laten het maar gewoon op ons afkomen, maar zijn wel benieuwd hoe dit bij Mees uit zal gaan pakken.



1 opmerking:

  1. Dag Ellen en Koen,

    We hadden Mees een tijdje niet gezien. Wat is hij gegroeid en wat een mooie fotoreportage.Fijn dat hij af en toe mag gaan logeren,zodat jullie even de zorg voor Mees aan deskundigen over kunnen laten en Sam papa en mama even voor zich alleen heeft.
    We wensen jullie het allerbeste voor 2013!
    Groeten, ook voor (o)pa Frans en(o)ma Mariƫtte. Piet en Lia van den Bergh

    BeantwoordenVerwijderen