woensdag 30 januari 2013

Nog in WKZ Utrecht

De afgelopen week heeft Mees in het WKZ in Utrecht doorgebracht.Het inregelen in 5 stappen van het ketogeen dieet is best wel goed gegaan. Echter heeft Mees daarnaast wat naweeën gehad van de griep. De 2e helft van vorige week heeft hij een aantal dagen wat extra zuurstof nodig gehad. Waarschijnlijk heeft Mees toch wat last gehad van een luchtweginfectie.


In het afgelopen weekend ging het al weer wat beter met Mees en waren we in de veronderstelling dat Mees gisteren mee naar huis mocht. Echter heeft Mees sinds gisteren weer koorts (tussen 38 en 39 graden), dunne ontlasting en heeft hij wat bruin gespuugd wat erop zou kunnen duiden dat er wat bloed bij zit. Ook vandaag heeft Mees nog koorts en een verhoogde hartslag. De artsen vertrouwen het nog niet helemaal en geven daarom nog geen duidelijkheid wanneer Mees naar huis mag. Mocht Mees nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven, dan wordt overwogen om Mees over te brengen naar het JBZ.


Een andere reden waarom ze Mees nog even in het ziekenhuis willen houden is dat zijn ketogeengehalte (vetzuren in bloed), dat ze meerdere keren per dag met een bloedprikje meten, nog niet stabiel is. Afgelopen maandag is de voeding nog wat aangepast omdat Mees wat afgevallen was. Dit heeft nog niet geleid tot een constant ketogeengehalte in zijn bloed.


Elke morgen vroeg bellen we naar het WKZ en vragen we of Meesje die dag mee naar huis mag. Die dag daarvoor hebben we dan namelijk al verschillende dingen geregeld (voor Sam, voor het ophalen van Mees (want dat doe je liever niet alleen, iemand van de thuiszorg gaat dan mee) of voor het gezelschap houden van Ellen in het ziekenhuis, want alleen rijden op en neer naar Utrecht gaat ook zijn tol eisen). Dit begint nu wel aardig vermoeiend te worden. Je denkt dat je alles goed geregeld hebt en toch loopt het nooit zoals je zou verwachten. We hopen toch wel dat Mees één dezer dagen weer naar huis mag, maar we kunnen niet anders dan rustig afwachten.

2 opmerkingen:

  1. Wat een pech hebben jullie weer! Hopelijk mag Mees snel weer naar huis! Wij halen hem graag mee op hoor!

    Groetjes en beterschap voor Mees!

    Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aangrijpend te lezen wat jullie allemaal meemaken, ik leef met jullie mee! Koen, geef jij aan wanneer je zin hebt om weer eens af te spreken, zou graag weer eens bijpraten...

    BeantwoordenVerwijderen