woensdag 7 mei 2014

Zinvolle poli-afspraken WKZ

De afgelopen week hebben we moeten constateren dat de epilepsie, ondanks het ophogen van de anti-epileptica, nog niet goed onder controle is bij Meesje. Hij laat nog regelmatig aanvallen zien, waarvan ook diverse keren met behoorlijke saturatiedipjes (ademhalingsstilstand) en grauw kleuren. Gelukkig komt hij hier zelf iedere keer snel uit.
Gelukkig hadden we vandaag een afspraak met de neurologe van het WKZ in Utrecht. Nadat we eerst de oogboldruk hadden laten controleren bij de oogarts (die was in orde), hadden we de afspraak met de neurologe. Haar hebben we de aanvallen die we zagen voorgelegd en samen met haar kwamen we tot de conclusie dat we er momenteel niks verder aan gaan doen. De epilepsie zullen we bij Meesje waarschijnlijk nooit helemaal onder controle krijgen en van extra medicijnen wordt hij alleen maar slaperiger. Het is dus kiezen tussen extra medicatie en een daarbij slaperigere Mees of geen extra medicijnen en een meer alerte Mees. We hebben voorlopig gekozen voor het laatste. 
Vervolgens hadden we ook nog een afspraak met de orthopeed op het scoliosespreekuur. De krommingen in zijn rug (scoliose en gibus) baren ons toch wat zorgen. En als dit progressief is zullen zijn organen (inclusief longen) steeds meer in het gedrang komen. De orthopeed kwam al snel tot de conclusie dat een operatie zo lang mogelijk uitgesteld moet worden vanwege mogelijke risico's en dat op dit moment een korset zinvol is. We werden door hem dan ook meteen doorverwezen naar de gipskamer. Daar hadden ze gelukkig tijd voor Mees en werd een korset aangemeten. Zelf hadden we niet meteen door dat dit korset ter plekke werd gemaakt en niet alleen maar aangemeten. Na enige tijd was het korset dan ook gereed en kregen we het mee naar huis. Het korset is vooralsnog om de krommingen in zijn rug te stabiliseren en mogelijk in de toekomst om de krommingen echt tegen te gaan. De komende dagen moet Meesje langzaam aan het korset gaan wennen.
Al met al waren het twee hele goede afspraken vandaag waar we zeker iets mee kunnen voor ons manneke!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten