woensdag 28 mei 2014

Fysio tevreden!

Om de week komt de fysiotherapeut voor Meesje aan huis. Zij beweegt Mees door en geeft de thuisverpleegkundigen en ons instructies hoe dit dagelijks (2x per dag) zelf te doen. Omdat Mees een hoge spierspanning heeft en veel ligt is dit erg belangrijk. De afgelopen keer heeft de fysio aangegeven dat het steeds belangrijker wordt om Mees te prikkelen, sensitiever, te laten worden. Dit omdat Mees zelf ook hele kleine stapjes maakt. Hieronder op de foto is de thuiszorgverpleegkundige bezig om Mees te prikkelen. Je kan dan zien aan hem dat hij het prettig vindt om de tandjes en zachte stof te voelen. Ook beweegt hij zelf de wolf een klein beetje zodat die af en toe vervolgens tegen zijn gezichtje aan botst.
Gisteren hebben we ook contact gehad met de afdeling orthopedie van het WKZ over Mees zijn korset. Eigenlijk moet volgende week op controle komen om te kijken in hoeverre het korset nu zijn werking doet. Echter omdat het pas kort geleden is dat het korset is aangemeten en we nog aan het opbouwen zijn in het aantal uren dat Mees achter elkaar het korset aan heeft, is er nu afgesproken om pas een controle af te spreken wanneer Mees het korset gedurende een nacht aan heeft. Momenteel is daar nog geen sprake van. Mees heeft m.n. nog last van de warmte als hij het korset aan heeft, daarom doen we het korset nu nog meerdere keren per dag voor enkele uren aan.






2 opmerkingen:

  1. Mezeltje, knappe jongen!! Wat een mooie foto rechts onder. Zelfs zijn oogjes staan mooi recht en hij kijkt heel helder. Zo van hallloooo, hier ben ik dan!
    Fijn mee fietsen, lekker veel lachen als je je goed voelt en nieuwe avonturen beleven. Dikke kus van een fan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een knappe kerel!
    Prachtig om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen