woensdag 28 augustus 2013

Een dag na de operatie

Na het uitgebreide verslag van gisteren, nu een kleine update over Mees.
Mees is de afgelopen nacht behoorlijk goed doorgekomen op de IC. Aan het begin van de nacht was hij wat onrustig en heel erg stijf en hebben ze hem nog wat morfine gegeven en hem vervolgens continue wat morfine toegediend (voor meer comfort en minder pijn). Daar de betrokken artsen Mees niet zo goed kennen hebben ze hem ook nog diazepam gegeven, een ander rustgevend middel. Daarna heeft Meesje de rest van de nacht rustig geslapen.
Vanmorgen ging het goed met Mees en mocht hij alweer van de IC af naar de afdeling. Vandaag is gestart met het geven van zijn halve voeding via de peg, de rest krijgt hij via het infuus (glucose, zouten, enz.). Dit ging goed, dus de eerste stap van voeding via de peg is genomen.
De zaalarts heeft Meesje ook nog uitgebreid bekeken en aangegeven dat de morfine afgebouwd mocht worden. Ook gaf hij aan dat Meesje vrijdag naar huis mag als alles goed blijft gaan. Van het oogonderzoek hebben we nog geen terugkoppeling gehad.
Verder sliep Meesje vandaag veel, maar was hij aan het eind van de middag wat langer wakker en actief (bewegen van zijn armen en hoofd). Ook de koorts is weg en krijgt hij geen extra zuurstof meer, dus zelf zien we dat het eigenlijk best wel goed gaat met Meesje. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.


Overigens hebben we gisteren nog meegewerkt aan een radioprogramma van de NTR; Holland Doc Radio. Een journalist van dit programma heeft gisteren ouders gevolgd op de afdeling waar Mees ligt. Voor en na de operatie heeft hij ons geïnterviewd. Alle gesprekken worden samengevat in een radiodocumentaire van een half uur en zal zondagavond 6 oktober uitgezonden worden. Of we veel in het programma voorkomen, weten we uiteraard niet, maar de verslaggever gaf aan dat onze gesprekken daar waarschijnlijk wel in opgenomen zullen worden.

1 opmerking:

  1. Wat is het toch een sterk mannetje. Hij heeft het supergoed doorstaan. Fijn om te lezen en voor jullie weer wat rust na deze spannende dagen. Laten we er van uit gaan dat hij komend weekend weer lekker in drunen is. Groetjes van ons! Mariska, maud, fenna en bart

    BeantwoordenVerwijderen