woensdag 4 september 2013

Mees weer thuis en comfortabeler

Vorige week woensdag schreven we dat Mees goed genoeg was om naar de afdeling terug te mogen na zijn operatie. Daarna is het allemaal erg goed gegaan met hem. Eigenlijk hadden we toch minimaal één complicatie verwacht na de diverse ingrepen, maar Mees heeft laten zien dat hij erg sterk is. Tot vandaag is er geen complicatie opgetreden.
Nadat ze in het ziekenhuis vorige week woensdag over waren gegaan op een halve voeding via zijn peg (buiksonde, de rest via infuus), heeft hij op donderdag al de volledige voeding gekregen via de peg. Ook dit ging goed zodat Meesje afgelopen vrijdag alweer mee naar huis mocht.
Thuis heeft hij het de afgelopen dagen erg goed gedaan. Weliswaar heeft hij af en toe wat lichte verhoging, maar met een zetpilletje paracetamol was dit goed te onderdrukken.

Meesje laat momenteel meer ontspanning in zijn gezicht zien en zijn saturatie (zuurstofgehalte in zijn bloed), is erg goed. Waar dit eigenlijk tegen de 100 aan moet zitten, had hij voor de operatie vaak een saturatie van tussen de 90 en 95. Na de operatie is deze tussen de 97 en 100. Het lijkt er dus op dat het verwijderen van zijn keelamandelen en het vervangen van de neus-maagsonde door een peg hem letterlijk meer lucht heeft gegeven.
Wel is hij nog wat meer gespannen in zijn armen en benen, maar het is natuurlijk niet niks wat vorige week met hem gebeurd is. Het herstellen van de ingrepen heeft uiteraard zijn tijd nodig.

2 opmerkingen:

  1. Fijn om te horen dat het goed gaat!

    Groetjes Gabri en Annelies van A6zuid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niks zo fijn om met het compleet gezin lekker thuis te zijn, voor velen iets vanzelfsprekends, jullie leren ons dat dat eigenlijk dat iets 'normaals' iets 'bijzonders' is, bedankt! En wat een prachtige wimpers heeft die Mees zeg!
    gr S

    BeantwoordenVerwijderen