woensdag 18 september 2013

Uitslag oogonderzoek

De afgelopen week is het best wel goed gegaan met Meesje. Sinds afgelopen zondag logeert hij weer bij Mappa Mondo. Ellen heeft namelijk schoolkamp. Ook van daaruit krijgen we goede berichten over Mees.
Gisteren hebben we eindelijk de uitslag gehad van het oogonderzoek dat is uitgevoerd toen Meesje onder narcose was voor de diverse ingrepen. Eindelijk weten we wat voor onderzoek ze hebben gedaan. Ze hebben bij Mees een ERG (ElectroRetinaGram) gedaan. Hiermee hebben ze het netvlies getest of daar iets mis mee is. Hier blijkt niets mee aan de hand te zijn. Het niet kunnen zien zit dus in de overdracht naar de hersenen en niet in het netvlies. Dit dacht de oogarts eigenlijk ook al wel, maar ze wilden dit zeker weten. Op zich schiet Meesje met dit onderzoek dus weinig op. De doorleiding van de signalen naar de hersenen blijft het probleem.

1 opmerking:

  1. Mooie foto weer, herken de blik van Sam er in!Is de oogdruk nog steeds hoog, heeft hij de druppels nog wel nodig. Fijn als je een voor een de berg medicijnen kan verminderen, al goed op weg toch?!
    Schuif eens op Mezebolleke in de hangmat; ik wil lekker naast jou schommelen en knuffelen, samen een boekje lezen en liedjes zingen.xxx

    BeantwoordenVerwijderen