woensdag 21 augustus 2013

Volgende week operatie

Gisteren hebben we te horen gekregen dat Meesje a.s. dinsdag geopereerd zal gaan worden. Onder narcose zullen diverse ingrepen gedaan worden. Mees zal een peg (buiksonde) gaan krijgen, zijn amandelen zullen geknipt worden en naar zijn ogen zal er gekeken worden (om te bekijken wat er nu echt mis waardoor hij niet ziet). Vooralsnog is niet duidelijk of zijn liesbreuk ook meegenomen gaat worden bij zijn operatie.
Al met al zal het een spannende dag worden. Aan de narcose en de operatie zitten altijd risico's en voor Mees met zijn aandoening helemaal. A.s. maandag zal Mees opgenomen worden voor wat vooronderzoeken. Dinsdagmorgen is de operatie en daarna is het nog niet duidelijk hoe lang Mees moet blijven.
Ook al is het voor ons toch best wat geregel, toch zijn we blij dat Mees zo snel geholpen wordt. M.n. van het plaatsen van de peg en het verwijderen van de amandelen verwachten we voor Mees toch wel een stukje comfort. Immers is het volgens ons niet fijn voor Mees om altijd een sonde in zijn neus en keel te hebben. Daarnaast bemoeilijken zijn forse amandelen bij de kleinste verkoudheid het ademen bij Mees. Al met al zijn we erg benieuwd naar de afloop van en de periode na de operatie.

Verder gaat het momenteel best wel aardig met Meesje. Hij lijkt best wel comfortabel. Vorige week is hij nog bij de voetrefelextherapeute geweest. Het lijkt of hij daar goed op reageert, maar bij Mees is dat wat moeilijk vast te stellen. Maar alles wat een bijdrage kan leveren aan een stukje comfort voor hem, pakken we aan. Afgelopen weekend is hij weer gaan logeren bij Mappa Mondo in Waalre. De vorige keer had hij de mensen daar nogal laten schrikken met zijn ademstilstand en langdurige beademing daarop. Deze keer heeft Mees zich goed gedragen en heeft hij daar een lekker weekend gehad.

5 opmerkingen:

  1. Koen, Ellen en vooral Meesje heel veel sterkte en succes met alles wat jullie volgende week te wachten staat. Spannend hoor, wij zullen aan jullie denken.

    Hans en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Ellen en Koen,
    Wat houdt Sam die kleine Mees trots vast.
    We hopen en wensen dat de ingrepen a.s. dinsdag bij Meesje goed gaan en dat het voor hem en ook voor jullie verlichting zal brengen. Fijn dat jullie ons laten delen via de blog in wat er allemaal gebeurt in Mees leventje. Wat een dapper kereltje.
    Heel veel liefs, Wil en Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel sterkte volgende week met de operaties en de spanning die dat meebrengt. Het vooruitzicht dat Mees wat meer comfort kan krijgen is natuurlijk wel erg fijn.

    We denken aan jullie,
    Paul en Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag grote kerel;veel succes en zet em op in Utrecht. Gewoon overal doorheen rollen ne volgende week weer gewoon m'n kuffel-mezebolleke zijn;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Mees, we duimen voor je.

    Joost, Mariƫtte, Daan, Pleun en Tijn

    BeantwoordenVerwijderen