woensdag 5 december 2012

Mees weer in Den Bosch

Woensdag 5 december 2012

Vorige week was al aangekondigd dat Mees mogelijk naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch overgebracht zou worden. Gisterenmorgen (dinsdag) is Mees dan ook met de ambulance overgebracht naar het JBZ. Niet dat het nu beter gaat met Mees, maar in het Wilhelmina Kinderziekenhuis zouden de komende periode geen bijzondere onderzoeken gedaan worden. Voor onszelf is het veel fijner om Mees in Den Bosch te hebben. We hoeven nu niet iedere dag naar Utrecht te reizen. Met name voor Ellen scheelt dit natuurlijk veel energie in m.n. het reizen. Daarnaast kan Ellen nu ook wat makkelijker enkele uren in de week op school werken.
In het WKZ werd Mees uiteraard goed verpleegd, maar met het JBZ hebben we ook heel goede ervaringen. Verder zal er veelvuldig overleg zijn met het WKZ en m.n. met neurologie.
De afgelopen week is de saturatie (zuurstofgehalte bloed) gelukkig verbeterd. De laatste longfoto liet ook zien dat de longen wat verbeterd waren. Wel is zijn rechterlongkwab nog steeds afgesloten en functioneert nog steeds niet.
Mees krijgt momenteel ook weer andere voeding. Omdat hij voeding met een wat hogere voedingswaarde nodig heeft, zijn ze overgestapt op specifieke sondevoeding. Helaas spuugt Mees hier ook nog regelmatig op.
Sinds bijna twee weken krijgt Mees het middel Sabril om de Salaamkrampen onder controle te krijgen. Tot nu toe zijn ze echter nog niet onder controle. Daar het middel de afgelopen weken in opbouw is, is het nog afwachten of het zijn werk gaat doen.
Vandaag is de kinderfysiotherapeut ook bij Mees langs geweest. Wat wij al een tijdje zagen, constateerde de fysio nu ook. Mees zijn rug lijkt namelijk wat aan het vergroeien te zijn wat kan leiden tot scoliose (bolling onder in zijn rug). De fysio heeft nu aangegeven dat Mees meer op zijn buikje moet liggen om dit te verbeteren. Daarnaast komt de fysio iedere dag langs om Mees te behandelen.
Nu Mees in Den Bosch is, kan Sam ook makkelijker bij zijn broertje op bezoek. Sam heeft gisteren en vandaag Mees uitgebreid kunnen knuffelen.
Vandaag is Sinterklaas ook bij het JBZ langs geweest en heeft natuurlijk Mees ook niet overgeslagen.

2 opmerkingen:

  1. Hoi lieve luitjes,
    Na het zorgelijke vorige bericht nu iets positiever nieuws, al was het alleen maar omdat de vermoeiende reiskilometers minder worden en Sam nu wat gemakkelijker met zijn broertje kan knuffelen.
    Ik moest lachen om die mannenfoto, waarbij die groene auto van Sam duidelijk mee op schoot moest! En leuk, de foto met Sinterklaas en Ellen!
    Veel liefs weer, tot binnenkort! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi familie,

    Fijn dat mees in den bosch is!!! wat een sterk mannetje!!! en jullie ook!! en wat fijn dat sam nu ook heerlijk met zn broertje kan knuffelen.....ondanks alle zorgen proberen te genieten van jullie kleine man....het zal niet meevallen....sterkte
    Groetjes Sindy

    BeantwoordenVerwijderen