woensdag 12 december 2012

Mees is weer thuis

Woensdag 12 december 2012

Inmiddels is Mees afgelopen vrijdag een half jaar geworden. Voor ons was het een heel heftig half jaar. Helaas is er nog niet echt zicht op verbetering, dus moeten we het er nu maar het beste van maken.
Sneller dan verwacht is Mees vanuit het ziekenhuis in Den Bosch naar huis gekomen. In het ziekenhuis was zijn toestand aardig stabiel, dus hebben ze aangegeven dat Mees naar huis mocht. Niet dat het nu ineens beter gaat met Mees, maar wel dat hij nu redelijk stabiel is. Het is nog steeds niet bekend wat hij nu eigenlijk mankeert, daarnaast is het Syndroom van West, en daarmee de Salaamkrampen, nog steeds niet onder controle. Zijn ontwikkeling staat dus nog steeds stil. Verder ziet hij (nog steeds) niets, spuugt hij regelmatig op de sondevoeding die hij krijgt en laat toch nog saturatiedalingen zien (zuurstofgehalte bloed) waarbij hij soms grauw wordt. Om dit alles wat onder controle te krijgen of houden krijgt hij momenteel tien verschillende medicijnen (meerdere malen) toegediend per dag.
Afgelopen maandag is Ellen hem met een thuisverpleegkundige op gaan halen en inmiddels is hij twee dagen thuis. Tot nu valt het nog niet tegen. Overdag hebben we deels een thuisverpleegkundige voor Mees. Voor twee nachten in de week loopt er nu ook een aanvraag. We hebben dan in ieder geval twee nachten om ongestoord door te kunnen slapen (als Sam zich tenminste gedraagt).
Gisteren heeft Ellen met Mees al een lekkere wandeling kunnen maken. Dik ingepakt lag hij in de kinderwagen.
Nog even een leuk verhaal. Twee weken geleden toen Mees een dagje thuis was had Ellen aan Koen wijs gemaakt dat Mees zelf zijn sonde eruit getrokken had. Dit bleek achteraf niet zo te zijn. Ellen had dit zelf gedaan om een mooie fotoreportage van Mees met Sam te kunnen maken. De thuisverpleegkundige had hierbij geholpen en de sonde na afloop weer terug geplaatst. Hieronder het resultaat op twee canvasdoeken. Een mooi cadeau van de Sint!

5 opmerkingen:

  1. Wat een super mooie mannekes hebben jullie toch! Probeer er ondanks alles van te genieten want dat verdienen jullie na zo'n heftig laatste half jaar. Hopelijk kunnen jullie nu samen de komende feestdagen met z'n vieren een beetje gezellig doorbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's!!! Mooi cadeau van Sint!
    Fijn dat Mees nu thuis is en dat de zorg die dat met zich meebrengt niet tegen valt.
    Ik hoop voor jullie dat er ondanks alles toch ook veel mooie momenten zijn en gaan komen waar jullie met zijn vieren van kunnen genieten!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat jullie zoontje nu thuis is. Nu kunnen jullie ook nog iets anders doen dan reizen: zoals wandelen voor zijn mama ook goed.
    De foto`s waren prachtig. Wat goed he van die Sinterklaas. Ik wens jullie een fijne en rustige Kerst met jullie ouders en kinderen.
    Lieve groeten Fien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Koen en Ellen,
    Het is vandaag voor het eerst dat ik op de blog van Mees ben. Met groeiende bewondering lees ik wat jullie al hebben meegemaakt met Mees en vooral wat Mees allemaal heeft moeten doorstaan in zijn korte leventje! Ik heb ontzettende bewondering en respect voor jullie als ik lees hoe jullie het volhouden en ook met Sam proberen de leuke dingen te blijven doen. Geniet met volle teugen van elk moment dat jullie met z'n vieren zijn! We zullen voor jullie duimen dat het ook met de feestdagen zo mag zijn. De foto's zijn in elk geval prachtig geworden en alsof er niets aan de hand is. Het zijn twee prachtige mannetjes waar jullie trots op kunnen zijn!
    Veel lieve groetjes van Edith, Mark, Quinty, Esmee en Sam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke foto's jullie twee kleine mannen! Dat heeft Ellen zo stiekem maar goed geregeld en het resultaat mag er wezen! Hele fijne feestdagen en hopelijk brengt 2013 jullie meer rust! Groetjes Esther Pijnenburg

    BeantwoordenVerwijderen