woensdag 28 november 2012

Steeds wat minder

Woensdag 28 november 2012

De afgelopen week is de conditie van Mees een beetje minder geworden. Helaas is zijn zuurstofbehoefte groter geworden. Had Mees eerst gedurende de dag meerdere keren een lage saturatie (zuurstofgehalte) waardoor hij extra zuurstof toegediend moest krijgen, sinds vorige week is dat nagenoeg 24 uur per dag. Om die reden kon Mees in eerste instantie afgelopen weekend niet met weekendverlof. Zaterdagavond en zondagmorgen kregen we echter vanuit het WKZ te horen dat Mees momenten had dat hij geen extra zuurstof nodig had. Ellen had zondagmorgen daarom gevraagd of Mees een dag en een nacht naar huis mocht. Dat mocht en zondagmorgen hebben we hem dan ook opgehaald. Ellen heeft die dag volop met hem kunnen knuffelen, iets wat hij heel fijn vindt. De nacht thuis is Mees best wel rustig doorgekomen. Wel zat zijn saturatie aan de lage kant en hebben we hem af en toe wat extfra zuurstof moeten geven.
Daarnaast is er, omdat de epileptische Salaamkrampen nog steeds niet onder controle zijn, weer overgestapt op een nieuw medicijn, Sabril. Helaas krijgt Mees nu al vijf anti-epileptica, waarvan er twee gelukkig in afbouw zijn. Van al deze medicijnen (daarnaast nog 9 andere medicijnen.....) is Mees erg slaperig en nauwelijks echt wakker.
Maandagnamiddag hebben we hem weer terug gebracht en hebben we een gesprek gehad met de neuroloog, de zaalarts (kinderarts) en een verpleegkundige (om het verslag te schrijven). Dit was een heel goed en open gesprek. We hebben daar heel goed onze gedachten, zorgen en andere zaken kunnen bespreken. Nog steeds hebben de artsen geen idee van wat Mees nu eigenlijk mankeert, het onderzoek loopt nog steeds. De epilepsie is nog steeds niet onder controle en zijn luchtwegen en longen zijn een steeds groter probleem en lijkt het langzaam wat slechter te gaan met zijn longen. Het zuurstoftekort is hier het gevolg van. We hebben ook gesproken over in welke toestand Mees naar huis toe zou kunnen. Los van wat Mees verder allemaal mankeert en waarvoor hij zorg nodig heeft, hebben we aangegeven dat Mees in onze ogen naar huis kan op het moment dat hij de nachten rustig door kan komen (uiteraard ook met het oog op onze eigen nachtrust) en hij niet 24 uur per dag zuurstofbehoeftig is. Met name dit laatste speelt op dit moment. Daarom wordt er nu over gesproken om Mees toch weer over te plaatsen naar het JBZ in Den Bosch. In overleg met Utrecht kan Mees daar ook verpleegd worden en is het voor ons vanuit thuis ook iets makkelijker te doen. Morgen (donderdag) krijgen we wat meer hierover te horen.
Sinds gisteren heeft Mees een zuurstofsnor i.p.v. zuurstof via een kapje dat in de buurt van zijn mond ligt. Met dit snorretje krijgt Mees directer zuurstof toegediend en heeft dit een beter effect.

5 opmerkingen:

  1. Via de digitale postduif een dikke knuffel, liefs Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, we willen zoveel zeggen, maar we weten niet goed wat. Wel dat we ontzettend veel bewondering hebben voor jullie !
    Hartelijke groeten van Marc, Jacqueline, Ralph en Dagmar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgen jullie berichtjes nog steeds. Wat hebben we veel bewondering voor jullie hoe jullie hiermee omgaan. Weet dat we steeds aan jullie denken en in gedachten alle goeds toewensen.

    Hans en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Meesje,

    In deze tijd van zoveel kinderwensen
    Zou je willen verleggen de grenzen

    Om echte wensen uit te laten komen
    Ik weet zeker dat vele met mij dromen

    Zoveel lieve mensen denken aan jou
    En hopen dat je thuis bent heel erg gauw

    Zodat papa en mama met je kunnen knuffelen wanneer ze willen
    En jou op elk moment uit je bedje kunnen tillen

    Sam kan jou dan kusjes geven heel vaak op een dag
    Want het is duidelijk dat hij jou ook heel graag mag

    Ik blijf hopen op een fijn leventje voor jouw
    Dicht bij papa en mama is wat ik nog steeds wensen zou


    xxx - een Pietje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Pietje,

      Wat een super lief gedicht. Heel erg bedankt daarvoor.

      Dikke kus van ons 4.

      Verwijderen