woensdag 14 september 2016

Onverwachte hulp, leuke activiteiten en eerste "school"dag!

Elke keer staan wij er weer van te kijken wat voor lieve mensen wij om ons heen hebben......
Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld nog. Toen bood zomaar een moeder aan dat wij bij hun thuis mochten komen zwemmen omdat ze gelezen had dat Meesje dat zo fijn vindt en dat wij met z'n allen daar enorm van kunnen genieten. Nou Mees en wij daarom ook hebben zeker genoten in het lekkere warme bad.
Ook krijgen we soms hulp aangeboden omdat we met Mees niet alle kanten op kunnen. Dan bieden mensen spontaan aan om Sam op te komen halen zodat hij toch aan een activiteit kan deelnemen. Of Sam mag daar komen spelen zodat wij ons even kunnen richten op Mees of naar een afspraak kunnen of even onze handen vrij hebben.
Wij zeggen dan altijd: "Het zijn de kleine dingen die het hem doen!" en het zijn de kleine dingen waar wij zo van kunnen genieten en wat wij zo enorm waarderen. 
Wij zitten natuurlijk aan tijden vast als Mees thuis is en dan moet Sam zich vaak aanpassen maar als we dan van die spontane hulp aangeboden krijgen is dat natuurlijk super fijn.



Lekker aan het genieten in het zwembad

Afgelopen zaterdag was de 80 van de Langstraat. Dat is een wandeling over 80km. In de middag was er de mini-80. Dat is speciaal voor kinderen. De kinderen wandelen dan 5km. Mees deed ook mee en kreeg daarvoor een mooie medaille.

Op zondag merkten we wel dat dit een beetje teveel van het goede was. Mees was veel geprikkeld die zaterdag en dat uitte zich in vele epileptische aanvallen op zondag en zondagnacht. Maar de epileptische aanvallen van zondag wegen niet op tegen het plezier dat Mees en wij hebben gehad op zaterdag.



Ook Mees deed mee met de mini 80

Vandaag is Mees voor de eerste keer naar 'school' geweest. Hij gaat voortaan elke woensdag naar de Elzengaard. Dat is een Orthopedagogisch Kindercentrum in Rosmalen. Mees had vandaag een hele goede dag. Hij had ook veel lol. De leidsters waren erg tevreden over hem.


Mees zijn eerste schooldag bij de Elzengaard in Rosmalen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten