woensdag 7 september 2016

Ons lieve kleine Meesje toch............

Soms zit het mee en soms zit het tegen.
Mappa Mondo belde maandagochtend naar Koen om te vragen of ze Mees zijn noodmedicijn (Stesolid) mochten geven omdat hij al veel epileptische aanvallen had gehad. 's Middags belden ze weer met dezelfde vraag of ze hem de 2e Stesolid mochten geven omdat de aanvallen door gingen. 
Toen hij 's avonds thuis was en naar bed ging, heeft hij de 3e Stesolid gekregen maar ook die mocht niet baten voor die nacht want ook 's nachts gingen de aanvallen gewoon door.
Nu dachten ze ook bij Mappa Mondo dat Mees een schouder uit de kom heeft omdat er een bult ontstaat als je zijn armpje naar beneden beweegt. Mees lijkt er geen last van te hebben maar we zijn toch even langs de huisarts gegaan. Die vond het verstandig om toch foto's te laten maken in het ziekenhuis. Dus gisterenmiddag zijn de ouders van Koen met een thuisverpleegkundige (Koen en Ellen moesten allebei werken) naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis gereden. 
Het viel nog niet mee om een normale röntgenfoto te maken van Mees zijn schouder. Uiteindelijk was dit toch gelukt en heeft de orthopeed de foto kunnen beoordelen en vastgesteld dat het inderdaad wel een schouder uit de kom kan zijn. Echter durven ze geen actie te ondernemen vanwege zijn epilepsie. Voorlopig wordt er niets aan de schouder gedaan. Mogelijk komt deze vanzelf weer goed. Mocht Meesje er veel last van gaan krijgen, dan wordt er alsnog actie ondernomen.

Vandaag moest Mees een spalkje laten aanmeten omdat zijn hand/pols haaks op zijn onder armpje staat en dat zou nog wel tot problemen kunnen gaan leiden met het aan- en uitkleden.
Hopelijk was het dit weer voor even want voor Meesje zijn dit allemaal best heftige dingen.


Vanmiddag hebben we ook de intake gehad bij Orthopedagogisch kindercentrum De Elzengaard. Meesje zal daar vanaf volgende week woensdag iedere woensdag heen gaan. Bij deze intake hebben we Meesje uitgebreid besproken. We zijn erg benieuwd hoe Meesje het daar zal hebben.

De verbouwing verloopt inmiddels gestaag. De fundering en riolering zijn aangelegd en vandaag is de hele boel aangezand en is de isolatie op de vloer aangebracht. Ook is er al een muur geplaatst in de huidige garage en een deur ingezaagd. Kortom het bouwbedrijf is goed bezig!




2 opmerkingen: