woensdag 28 september 2016

Aardig verkouden en de verbouwing vordert gestaag

Nadat Meesje de vorige week op en af last had van epileptische aanvallen, is het deze week een verkoudheid die hem dwars zit. Doordat hij het niet echt weg kan hoesten, hoopt de slijm zich op en heeft hij het regelmatig flink benauwd. Mees is op die momenten erg oncomfortabel. Bijkomend nadeel is dat hij ons daarmee 's nachts wakker houdt. Hopelijk gaat dit weer snel over.
Vandaag bij het kindercentrum De Elzengaard leek het al wat beter te gaan.

Mees prinsheerlijk aan zijn voeding bij kindercentrum De Elzengaard

Zoals vorige week aangegeven vordert de verbouwing gestaag. Het is erg leuk om iedere dag weer de vorderingen te zien. Vandaag zijn ze druk bezig geweest met het verwijderen van het oude dak van de garage en het opbrengen van een nieuw dak op de totale ruimte. Deze week komen als het goed is ook de kozijnen. Daarnaast moeten we zelf nog allerlei dingen regelen voor de afwerking (vloeren, badkamertegels uitkiezen, enz.). 
Mees gaat een erg ruime slaapkamer en badkamer krijgen. Deze ruime opzet is noodzakelijk om straks goed met een tillift door de ruimtes te kunnen rijden.


woensdag 21 september 2016

Beetje op en af en een erg leuke middag bij de aaihonden

De afgelopen week gaat het met Meesje een beetje op en af. Regelmatig terugkerende epileptische aanvallen worden afgewisseld met erg goede dagen. Na een epileptische aanval is Meesje een aantal uren erg afwezig en slaperig. Op zijn goede dagen ziet hij er gewoon goed uit, "kijkt" helder uit zijn ogen en laat regelmatig geluidjes horen. 
Afgelopen zaterdagmiddag hebben we met het hele gezin een erg leuke middag gehad bij VVH in Valkenswaard. Via Mappa Mondo waren we uitgenodigd voor de open dag van deze hondenvereniging. Naast de aaihonden, waar Meesje al regelmatig bij Mappa Mondo mee geknuffeld en relaxt heeft, waren de honden daar met nog veel meer activiteiten bezig. Honden die razendsnel een hindernisparcours af konden leggen (Agility), honden die een soort dressuur deden met het baasje, honden die konden voetballen met hele grote ballen, kortom honden in alle soorten en maten. Wij werden daar allerhartelijkst ontvangen met koffie/thee en gebak, Sam met een suikerspin en popcorn en nog allerlei andere lekkere dingen. Sam heeft zich geweldig vermaakt die middag met de honden en hun baasjes, Mees heeft genoten en relaxt met de aaihonden en dus hebben wij ook een erg leuke middag gehad. Zo fijn om een keer iets met je hele gezin te doen :-).
Verder verloopt de verbouwing in een lekker tempo. De buitenmuren worden momenteel opgemetseld. We moeten nu zelf nog keuzes gaan maken voor de inrichting. Volgende week wat foto's van de verbouwing.




woensdag 14 september 2016

Onverwachte hulp, leuke activiteiten en eerste "school"dag!

Elke keer staan wij er weer van te kijken wat voor lieve mensen wij om ons heen hebben......
Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld nog. Toen bood zomaar een moeder aan dat wij bij hun thuis mochten komen zwemmen omdat ze gelezen had dat Meesje dat zo fijn vindt en dat wij met z'n allen daar enorm van kunnen genieten. Nou Mees en wij daarom ook hebben zeker genoten in het lekkere warme bad.
Ook krijgen we soms hulp aangeboden omdat we met Mees niet alle kanten op kunnen. Dan bieden mensen spontaan aan om Sam op te komen halen zodat hij toch aan een activiteit kan deelnemen. Of Sam mag daar komen spelen zodat wij ons even kunnen richten op Mees of naar een afspraak kunnen of even onze handen vrij hebben.
Wij zeggen dan altijd: "Het zijn de kleine dingen die het hem doen!" en het zijn de kleine dingen waar wij zo van kunnen genieten en wat wij zo enorm waarderen. 
Wij zitten natuurlijk aan tijden vast als Mees thuis is en dan moet Sam zich vaak aanpassen maar als we dan van die spontane hulp aangeboden krijgen is dat natuurlijk super fijn.



Lekker aan het genieten in het zwembad

Afgelopen zaterdag was de 80 van de Langstraat. Dat is een wandeling over 80km. In de middag was er de mini-80. Dat is speciaal voor kinderen. De kinderen wandelen dan 5km. Mees deed ook mee en kreeg daarvoor een mooie medaille.

Op zondag merkten we wel dat dit een beetje teveel van het goede was. Mees was veel geprikkeld die zaterdag en dat uitte zich in vele epileptische aanvallen op zondag en zondagnacht. Maar de epileptische aanvallen van zondag wegen niet op tegen het plezier dat Mees en wij hebben gehad op zaterdag.



Ook Mees deed mee met de mini 80

Vandaag is Mees voor de eerste keer naar 'school' geweest. Hij gaat voortaan elke woensdag naar de Elzengaard. Dat is een Orthopedagogisch Kindercentrum in Rosmalen. Mees had vandaag een hele goede dag. Hij had ook veel lol. De leidsters waren erg tevreden over hem.


Mees zijn eerste schooldag bij de Elzengaard in Rosmalen 


woensdag 7 september 2016

Ons lieve kleine Meesje toch............

Soms zit het mee en soms zit het tegen.
Mappa Mondo belde maandagochtend naar Koen om te vragen of ze Mees zijn noodmedicijn (Stesolid) mochten geven omdat hij al veel epileptische aanvallen had gehad. 's Middags belden ze weer met dezelfde vraag of ze hem de 2e Stesolid mochten geven omdat de aanvallen door gingen. 
Toen hij 's avonds thuis was en naar bed ging, heeft hij de 3e Stesolid gekregen maar ook die mocht niet baten voor die nacht want ook 's nachts gingen de aanvallen gewoon door.
Nu dachten ze ook bij Mappa Mondo dat Mees een schouder uit de kom heeft omdat er een bult ontstaat als je zijn armpje naar beneden beweegt. Mees lijkt er geen last van te hebben maar we zijn toch even langs de huisarts gegaan. Die vond het verstandig om toch foto's te laten maken in het ziekenhuis. Dus gisterenmiddag zijn de ouders van Koen met een thuisverpleegkundige (Koen en Ellen moesten allebei werken) naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis gereden. 
Het viel nog niet mee om een normale röntgenfoto te maken van Mees zijn schouder. Uiteindelijk was dit toch gelukt en heeft de orthopeed de foto kunnen beoordelen en vastgesteld dat het inderdaad wel een schouder uit de kom kan zijn. Echter durven ze geen actie te ondernemen vanwege zijn epilepsie. Voorlopig wordt er niets aan de schouder gedaan. Mogelijk komt deze vanzelf weer goed. Mocht Meesje er veel last van gaan krijgen, dan wordt er alsnog actie ondernomen.

Vandaag moest Mees een spalkje laten aanmeten omdat zijn hand/pols haaks op zijn onder armpje staat en dat zou nog wel tot problemen kunnen gaan leiden met het aan- en uitkleden.
Hopelijk was het dit weer voor even want voor Meesje zijn dit allemaal best heftige dingen.


Vanmiddag hebben we ook de intake gehad bij Orthopedagogisch kindercentrum De Elzengaard. Meesje zal daar vanaf volgende week woensdag iedere woensdag heen gaan. Bij deze intake hebben we Meesje uitgebreid besproken. We zijn erg benieuwd hoe Meesje het daar zal hebben.

De verbouwing verloopt inmiddels gestaag. De fundering en riolering zijn aangelegd en vandaag is de hele boel aangezand en is de isolatie op de vloer aangebracht. Ook is er al een muur geplaatst in de huidige garage en een deur ingezaagd. Kortom het bouwbedrijf is goed bezig!