woensdag 24 februari 2016

Mees houdt ons lekker bezig!

De verbouwing, met als doel Meesje thuis te kunnen blijven verplegen en verzorgen, komt weer wat dichterbij. Met de hulp van onze eigen adviseur zijn er twee aannemers benaderd die een offerte uit gaan brengen. Als de offertes er zijn, kan de volgende stap volgen; het afstemmen van de offertes met de bouwkundige adviseur van de gemeente om te kijken in hoeverre de offerte conform zijn calculatie is.
Na het geklooi vorige week met de PEG (buiksonde, vaste slang aan zijn buik), is deze na overleg met de stomaverpleegkundige van het WKZ afgelopen vrijdag weer vervangen door een Mic-key button (waar het slangetje los- en vastgekoppeld van kan worden). Dit geeft de huid rondom de insteek (opening in zijn buik) wat meer lucht. Echter heeft dit nog niet geleid tot verbetering van zijn insteek. Deze ziet er nog steeds bloederig en lelijk uit met wild vlees en maagslijmvlies eromheen. 
Gelukkig gaan ze er volgende week dinsdag iets aan doen. Mees moet op maandag om 15.05u bij het WKZ zijn. Daar heeft Koen een gesprek met de anesthesist. Vervolgens wordt Mees om 15.30u verwacht op afdeling Kikker. Daar gaan ze hem helemaal voorbereiden voor de ingreep van de dag erna. Ellen rijdt dan 's morgens om 6.30u naar het WKZ zodat zij bij Mees kan zijn die dag. Het is toch allemaal een beetje spannend omdat Mees onder narcose moet en dat is nooit zonder risico's bij een kind als Mees.
Verder gaat het, voor zijn doen, erg goed met Mees. Hij lacht, hij maakt geluidjes en hij is goed wakker ondanks dat je soms ziet dat hij echt last heeft van die insteek (dan jammert hij of krijgt hij vanuit het niks een pijnscheut). 

Meesje kan er gelukkig nog bij lachen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten