woensdag 30 september 2015

Weer eens een keer op controle in het WKZ

Meesje heeft een goede week achter de rug. In eerste instantie moest hij nog bijna bij iedere voeding spugen (vaak wel de halve flesvoeding), maar sinds het weekend is dat een stuk minder. Verder is hij lekker wakker geweest en lijkt hij aardig in zijn vel te zitten.
Vanmiddag zijn we naar het WKZ in Utrecht geweest. We hadden voor Mees een afspraak met de neurologe en met de stomaverpleegkundige.
De neurologe had Mees al een tijd niet meer gezien en verbaasde zich hoe hij gegroeid is. Voor een driejarige is Mees echter nog wel klein (al is dat moeilijk vast te stellen met het kromgroeien van zijn rug en ledematen), dit met een gewicht van 13,3 kg. We hebben de neurologe bijgepraat over de frequentie van de epileptische aanvallen (eens in de zoveel tijd een paar dagen achter elkaar met hoge frequentie en voor de rest een keer of 6 per week) en doorgesproken hoe dan te handelen. Verder hebben we al zijn anti-epileptica doorgesproken en kwamen tot de conclusie dat er bij één medicijn nog wel ruimte was voor verhoging zonder al teveel bijwerkingen (zoals slaperigheid).
Verder hebben we het, gezien het feit dat de neurologe ook opgesteld staat voor Mees als algemeen kinderarts in Utrecht, ook nog gehad over zijn obstipatie. Dit kunnen we nu nog verhelpen door hem om de dag een Microlax te geven. De arts gaat nu kijken of er nog iets mogelijk is ter bevordering van zijn ontlasting.
Na het bezoek aan de neurologe hadden we nog een afspraak bij de stomaverpleegkundige. Dit omdat zijn Mic-key insteek (het gat in zijn buikwand) er niet zo goed uitzag volgens de kinderverpleegkundigen die Mees verzorgen. De stomaverpleegkundige heeft er naar gekeken en constateerde dat het er niet heel slecht uitzag, maar dat er toch nog wel wat teveel wild vlees om heen zat. Dit heeft ze nu aangestipt en is het de bedoeling dat we dit voor de komende twee weken een paar keer per week (laten) doen. Verder heeft ze nog een kweekje gemaakt om te kijken of er geen bacterie bij de insteek zit. Mocht dit zo zijn, dan zal Mees een antibiotica kuurtje moeten krijgen om dit te verhelpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten