woensdag 12 augustus 2015

Mees weer thuis van vakantie en verdere stappen voor de verbouwing

Afgelopen zondag hebben we Meesje weer op mogen halen na onze heerlijke vakantie in Spanje. Het was weer erg fijn om Meesje weer te zien en te kunnen knuffelen. Zoals vorige week al geschreven heeft hij het erg goed gedaan en goed gehad bij Mappa Mondo. In de laatste week heeft hij nog wel een paar epileptische aanvallen gehad, maar was hij verder goed ontspannen. De verpleegkundigen, vrijwilligers en stagiaires van Mappa Mondo zijn we hiervoor weer erg dankbaar.
De eerste dagen thuis is Meesje helaas wat klagerig en zit hij niet helemaal lekker in zijn vel. Waarschijnlijk komt dit door de sonde-aansluiting in zijn buik. Deze ziet er momenteel niet helemaal goed uit en daar heeft hij waarschijnlijk ook last van. Het is te hopen dat dit weer snel geneest.
Verder is Koen na onze vakantie wat verder aan de gang gegaan met de woningaanpassing die er moet gaan komen voor Meesje. Inmiddels hebben we een tekening ontvangen van het bouwkundig adviesbureau dat door de gemeente is ingehuurd. Het idee is nu om naast onze garage een strook grond aan te kopen om daar een stuk aan te bouwen. In onze huidige garage zal dan een slaapkamer voor Mees moeten gaan komen en een kleine berging voor de spullen van Mees. In het nieuw te bouwen deel moet dan de badkamer komen en een berging voor onszelf (o.a. voor de fietsen). Volgende week staat er een afspraak met de gemeente en zal mogelijk meer duidelijk worden over de financiën en de WMO-bijdrage die we ongeveer kunnen verwachten. Het financiële verhaal is in deze wel belangrijk want het is maar de vraag of we het deel dat voor onze rekening komt kunnen bekostigen. Dit is allemaal best wel spannend. Het hele traject zal verder nog best wel veel tijd en energie kosten.


Meesje met zijn "schurken"blik

Ellen en Sam weer erg blij dat Meesje thuis is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten