woensdag 19 augustus 2015

Lekker zwemmen en financiële vraagtekens

Vorige week met het mooie warme weer heeft Mees heerlijk kunnen badderen in het zwembad van vrienden van ons. Mees genoot er zichtbaar van en was goed ontspannen. Ellen vond het ook heerlijk om dit met Mees te kunnen doen.



Gisteren is Ellen met Mees op controle geweest bij de kinderarts van het JBZ in Den Bosch. Het is altijd goed om een algemeen kinderarts periodiek naar Mees te laten kijken. Ze constateerde dat Mees wat te dik aan het worden is, iets wat we zelf ook al dachten. Met zijn vetrijke (en koolhydraatvrije) voeding en zeer beperkte beweging is de afstemming van de juiste hoeveelheid voeding iedere keer weer zoeken. Ellen gaat nu contact opnemen met de diëtiste van het WKZ in Utrecht. Verder vond ze de insteek van de mic-key (buiksonde) er niet zo goed uitzien en heeft daarvoor nu een zalfje voorgeschreven. 
Daar een medicijn dat Mees krijgt kan zorgen voor een verhoogde oogboldruk, is deze bij de oogarts ook meteen gemeten. Er was geen verhoogde oogboldruk, dus daar hoeft nu geen actie op ondernomen te worden.
Vandaag hebben we een gesprek gehad met een tweetal medewerkers van de gemeente over de noodzakelijke verbouwing. Via het door hen ingeschakelde bouwtechnisch adviesbureau hadden we al concepttekeningen ontvangen. Vandaag ging het gesprek over de financiële doorrekening daarvan. Deze is tweeledig, enerzijds de calculatie voor de verbouwing met daarbij de aanbouw en anderzijds de calculatie voor de aankoop van de benodigde grond. Al met al vielen de uitkomsten nog niet mee. Bij de aankoop van de grond bijvoorbeeld is er een verplaatsing van de aanwezige openbare riolering noodzakelijk en dit is op zichzelf al een fors bedrag. En zo zijn er meer flinke bedragen die het totaalbedrag aardig doen oplopen.
We zijn vandaag weer wat wijzer geworden, maar hebben nog steeds geen volledig financieel plaatje. Inzicht in de eigen bijdrage die de gemeente vraagt is er nog niet volledig, welke van de twee opties haalbaar is, moeten we nog bekijken, welke zaken komen er nog allemaal extra bij en nog een heel aantal andere vraagtekens. Kortom, er blijft nog genoeg onzekerheid bestaan over de financiële haalbaarheid.
Dit zijn dan weer bijkomende onzekerheden bij de zorg voor Mees waar we eigenlijk niet op zitten te wachten, maar waar we beslist niet voor weg kunnen lopen.

1 opmerking:

  1. Als ik een geldboom had kreeg je alles Mezebolleke om een prachtig en practisch eigen holletje voor je te maken. Helaas is dat niet zo. Maar als jij zwemmen zo leuk vindt,dat kan ik wel met je gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen