woensdag 26 augustus 2015

Genieten van Mees!

Wat hebben wij afgelopen week genoten van Meesje. Hij doet het voor zijn doen heel goed. Hij maakt geluidjes, lacht veel, heeft geen epileptische aanvallen, is ontspannen en redelijk veel wakker. Als hij zo goed is, kunnen we hem makkelijker meenemen. Zo is hij afgelopen weekend mee gaan zwemmen bij vrienden en mee gaan fietsen naar de Drie Linden. 



Mees vond het heerlijk in zijn kinderwagen achter de fiets. Hij lachte hardop toen de wind in zijn gezichtje blies. Ook de hobbels in de weg leken een positieve prikkel op hem te hebben.
Koen en Mees hebben genoten van het zwemmen. Ook daar kon je bij Mees de blijdschap zien. 


Vandaag zijn we met z'n vieren bij de revalidatiearts in Tilburg langs geweest. Sam heeft daar heerlijk gespeeld zodat wij op ons gemak met de arts konden praten. Het viel haar ook op dat Mees in goede doen is op het moment. Zij adviseerde daarom om toch eens serieus te gaan kijken bij een medisch kinderdagverblijf zodat Mees in een klein groepje op verschillende manieren gestimuleerd kan worden. Verder hebben wij veel verteld over hoe dat het op dit moment met Mees, de verbouwing, zijn scoliose, speciale hulpmiddelen, enz. gaat. De arts vindt het heel fijn om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Mees en hem eens per jaar te zien. Op het moment dat de ergotherapeut (waar we frequenter contact mee hebben) iets met haar wil overleggen, kan ze daardoor concreter meedenken. Ze adviseerde daarnaast om toch nog een keer contact op te nemen met Visio (zicht) om nog een keer een test te doen om te kijken of en hoe Mees reageert op bepaalde lichtprikkels zodat we hem misschien daarmee kunnen gaan stimuleren (als hij ergens positief op reageert natuurlijk). Tot slot wil ze ook dat we röntgenfoto's van zijn heupen laten maken omdat deze een wat afwijkende stand hebben. Ze wil m.b.v. de foto's kijken hoe Mees gerichter behandeld kan worden door de fysiotherapeut en hoe we hem het beste kunnen positioneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten