woensdag 5 november 2014

Zo wisselvallig als het weer

Misschien niet geheel toevallig is Mees momenteel zo wisselvallig als het weer. Hele goede dagen met regelmatig lachen wisselt hij regelmatig af met flinke epileptische aanvallen. Deze gaan gepaard met forse saturatiedalingen (zuurstofgehalte bloed) tot in de 20, waar dit eigenlijk tegen de 100 moet zijn. Bij dergelijke aanvallen is Meesje erg zielig en oncomfortabel. Toch komt hij dit gelukkig snel te boven.
Meesje heeft altijd moeite met zijn ontlasting. Daarom krijgt hij om de dag een Microlax, waarmee hij tot ontlasting komt. Echter afgelopen maandag en ook vanmorgen vroeg is het hem zelf gelukt om tot ontlasting te komen. Nu is het even afwachten of dit een blijvende ontwikkeling en daarmee verbetering is.
Ook wordt er nog steeds geoefend met het geven van groentehapjes aan Mees. We verwachten niet echt dat hij tot grotere hoeveelheden voeding komt, maar het is meer bedoeld om hem toch wat smaak in de mond te geven en m.n. zijn mondmotoriek en het slikken te oefenen. De afgelopen dagen is het hem gelukt om een hoeveelheid ter grootte van een ijsklontje (de voeding vriezen we in in een ijsklontjesvorm) naar binnen te werken. Toch knap van Mees!

1 opmerking: