woensdag 12 november 2014

Passing orthese

Mees zit echt niet meer goed en comfortabel in zijn stoelen. Dat komt door zijn enorme vergroeiing aan zijn rug (gibus en scoliose). Enkele weken geleden heeft de ergotherapeute samen met een medewerker van Welzorg gekeken hoe dit opgelost kan worden. Samen zijn ze tot de conclusie gekomen dat een orthese (een kuipje op maat als zitting) de oplossing is.
Vandaag was de passing. Een hele delegatie was aanwezig om met zijn allen ervoor te zorgen dat de passing een goede meting voor een orthese op zou leveren. De ergotherapeute, twee personen van Welzorg, de kinderthuisverpleegkundige, een goede vrienden (die met gehandicapte kinderen werkt en daarom ook weer op andere dingen let) en wijzelf waren aanwezig. De passing werd gedaan met een soort zitzak waar uiteindelijk een computeranimatiebeeld uit ontstond van hoe Mees het best ondersteund kan zitten. Dit beeld wordt nu gebruikt om een orthese te maken. Begin december komen ze weer terug met de orthese die dan ter plekke nog verder op maat gemaakt moet worden. Daarna zal de orthese in het onderstel van Mees zijn kinderwagen gemonteerd gaan worden, waarna zijn nieuwe stoel/kinderwagen klaar is en Mees goed ondersteund en comfortabel kan zitten.


We hebben vandaag de ergotherapeute drie verzoeken meegegeven. Zij gaat kijken voor een duimspalkje (omdat Mees toch elke keer weer hard in zijn duim bijt en dan vervolgens niet lost laat), zij neemt contact op met Atlas (dat is voor de gewone stoel waar Mees in zit) voor ook een kuipje (dat kan namelijk niet allemaal tegelijk, dus dat betekent dat Mees nog een passing heeft; is toch eigenlijk van de zotte) en zij neemt contact op met iemand die gaat over de aan en/of verbouwing van ons huis (een eerste contactpersoon). 
Er zijn vandaag dus eigenlijk best wat dingen gebeurd en in gang gezet.

Ondertussen heeft Mees elke dag zelf ontlasting gehad en elke dag een klein hapje gegeten. De epileptische aanvallen zijn de afgelopen week weer stukken minder. Dus dat is allemaal erg positief. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten