woensdag 13 november 2013

Weekendje Mappa Mondo, worteltjes eten, griepprik en eindelijk de autostoel

De flinke verkoudheid van Meesje is weer aardig onder controle. Hij heeft er nog wel wat last van, maar het gaat gelukkig al weer een stuk beter.
Afgelopen weekend heeft Meesje weer fijn mogen logeren bij Mappa Mondo in Waalre. Hij heeft het daar weer erg goed gedaan. Onder andere heeft hij daar weer heerlijk genoten van de snoezelruimte. Daar ligt hij dan op een heerlijk waterbed met leuke muziek erbij en allerlei lichtjes. Van de lichtjes krijgt hij helaas niets mee, maar het ziet er altijd voor ons prachtig uit.
Sinds vorige week krijgt Meesje hele kleine porties worteltjes (Olvarit). In overleg met de logopediste en de diƫtiste (i.v.m. zijn ketogeen dieet), zijn we aan het oefenen om hem met een lepel hele kleine beetjes worteltjes te laten eten. Eerder waren we al met kwark begonnen, maar dat leek hij niet echt lekker te vinden. Met worteltjes gaat het iets beter, maar meer dan twee kleine hapjes gaan er nog niet in. Vreemd is dat niet, want Meesje heeft nog nooit echt voeding via zijn mond gehad. Wat we wel merken is dat Mees zijn eten goed naar buiten werkt als hij er geen zin in heeft. Hij laat de voeding niet naar buiten glijden. Deze reflex functioneert dus goed.
Vandaag heeft Meesje voor het eerst de griepprik gehad. Hopen dat hem dat wat helpt om de griep voor te blijven.
En de autostoel waar we vorige week over schreven gaat nu eindelijk morgen geleverd worden. Nu hoeft Meesje niet meer "dubbelgevouwen" in de Maxicosi vervoerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten