woensdag 13 februari 2013

Schommelend ketonengehalte

Het ketonengehalte bij Meesje blijft op en neer schommelen. Er is contact geweest met het ziekenhuis en we moeten het goed in de gaten blijven houden (alles invullen in een schema: ketonen, glucose, epilepsie aanvallen, ontlasting, spugen). Als Mees teveel ketonen heeft moeten we hem appelsap geven zodat zijn koolhydraten en glucose wat toenemen en zijn vetten wat afnemen. Daardoor worden dan de ketonen ook minder en dat is beter voor het dieet, want teveel aan ketonen in zijn bloed kan juist de epilepsie bevorderen. En dat willen we natuurlijk niet. Vorige week namen de Salaamkrampen weer toe en zagen we elke dag wel weer een serie. Deze week zijn de aanvallen gelukkig weer wat minder.


Het probleem was dat Mees de afgelopen dagen zijn dag- en nachtritme leek om te gooien. 's Nachts lag hij uren wakker en overdag sliep hij veel. Maar de laatste twee dagen is hij overdag wat meer wakker en de afgelopen nacht heeft hij heerlijk liggen slapen. 

3 opmerkingen:

  1. eigenwijs staat er op z'n t-shirtje; natuurlijk ga je dan overdag slapen en 's nachts wakker zijn,hahaha.Lief klein Mezebolleke volgt zijn eigen pad,dikke kus van je fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Papa en Mama lekker een weekje skien, en Mees natuurlijk ook een weekj vakantie. Dit is toch heerlijk dat dit kan.
    probeer voor allemaal het beste in te vullen. Wat zullen jullie en Sam, Mees gemist hebben. Liefs vanuit Beers

    BeantwoordenVerwijderen