vrijdag 7 september 2012

Mees weer in het ziekenhuis

Vrijdag 7 september 2012

Vandaag is Mees 3 maanden oud. Helaas ligt hij sinds gisterenavond weer in het ziekenhuis. Na de redelijk goede week vorige week, was Mees ook deze week aardig ontspannen. Echter kreeg hij in die ontspanning de afgelopen dagen toevallen met apneus (adem stokt) waarbij hij ook blauw aanliep. Gisteren kreeg hij er behoorlijk wat, zodanig dat hij gisterenavond na telefonisch contact met het ziekenhuis, weer is opgenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Vandaag heeft hij daar een EEG gehad om zijn hersenactiviteiten te meten. Tijdens deze EEG heeft hij één toeval laten zien.
Aan de hand van deze EEG heeft de arts vastgesteld dat Mees helaas een vorm van epilepsie heeft. Derhalve krijgt hij nu medicijnen om de epileptische aanvallen tegen te gaan. Daarnaast heeft Mees nu ook een rustgevend medicijn gekregen omdat hij op het einde van de middag drie toevallen na elkaar kreeg. De komende dagen zal gekeken worden hoe het medicijn uit gaat pakken. Derhalve zal Mees in ieder geval enkele dagen moeten blijven in het ziekenhuis.
Deze week is Mees al meer in het ziekenhuis geweest. Maandagmorgen hadden we een afspraak met de kinderarts. Tot afgelopen maandag kreeg Mees als voeding Friso-Comfort (met daarin johannesbroodpitmeel), maar daardoor had hij de afgelopen periode veel moeite met zijn ontlasting. Sinds afgelopen maandag krijgt hij nu gewone Friso waarmee de obstipatie nog niet helemaal lijkt opgelost en daarnaast moet Mees nu door de dunnere voeding heel veel spugen. Derhalve hebben we de deze week ook de diëtiste geconsulteerd en zij gaat nu bekijken wat voor Mees het beste is.
Overigens had de kinderarts nog niets vernomen over het onderzoek in Italië.
Verder heeft Mees afgelopen maandagmiddag ook zijn 2e vaccinatie gehad. Gelukkig heeft hij hier geen koorts van gehad. Ook is er bij Mees afgelopen dinsdag een echo van zijn heupen gemaakt, omdat de arts twijfelde aan het normaal functioneren van zijn heupgewricht. De eerste indruk van de arts was dat er niets mis is met zijn heupen.
Al met al weer een heftige week voor het manneke en dan met name de afgelopen twee dagen, natuurlijk ook voor onszelf.

7 opmerkingen:

  1. lieve mensen,
    kussen,knuffels,meeleven,begrijpen,onmacht,wat moet je zeggen,wat kan je doen......
    in elk geval dit bericht plaatsen. Leef intens met jullie mee, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jeetje, wat heftig allemaal weer. En het ging juist zo goed, toen jullie op vakantie waren. We denken aan jullie ! Marc, Jacqueline, Ralph en Dagmar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heftig, voor het manneke en jullie. Na die mooie berichten de vorige keer nu weer schrikken. Veel sterkte voor jlullie allemaal. Het is wel een mooi manneke! Dat moet ook zeker gezegd worden. Groetjes Christel Weber

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hou je taai!!!! Jullie kunnen het alleen maar zelf allemaal verwerken, het enige dat wij kunnen is meeleven. Hoe moeilijk ook probeer te blijven genieten van jullie gezinnetje.
    Liefs,
    Paul en Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We denken aan jullie! Meer kunnenwe niet doen. Sterkte ermee!

    Hans en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heftige dagen na zo'n fijne week in Zeeland.
    En wat afschuwelijk om Mees weer in het ziekenhuis achter te moeten laten, heel veel sterkte, we denken aan jullie.
    Liefs Marijke, Juliette en Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Wat een heftige dagen voor jullie.
    Heel veel sterkte en ik leef met jullie mee.
    Veel liefs van jose spijkers

    BeantwoordenVerwijderen