woensdag 22 juni 2016

Nieuwe buggy en verbouwingsupdate

Vanmiddag is de ergotherapeute en de adviseur van Welzorg op huisbezoek geweest. De afspraak was gemaakt omdat de buggy (met daarop een op maat gemaakte orthese) van Mees wel erg gammel begon te worden. De ergotherapeute en de advisuer van Welzorg waren het er over eens dat er een nieuwe buggy met een nieuwe orthese (stoeldeel) moet komen. Mees was toch weer wat uit de huidige orthese gegroeid. Zelf zien we ook dat hij in de lengte aan het groeien is en dat daarnaast zijn kromming in zijn rug ook wat verergert. Dit laatste zorgt nu dat Mees niet optimaal meer kan zitten in de orthese.
Daarnaast hebben we het uitgebreid gehad over wat voor bad met welke hulpmiddelen er straks in de nieuwe badkamer voor Mees moet komen. Altijd goed om dit met deskundigen te overleggen. We hebben nu een goed beeld van wat er moet komen.
Dit is dan ook meteen een sprongetje naar de verbouwing. Het voortraject loopt nu op zijn eind. dat mag ook wel na dik anderhalf jaar. De omgevingsvergunning (bouwvergunning) is op een haar na verleend (waarschijnlijk volgende week), we hebben duidelijk welk subsidiebedrag we gaan ontvangen van de gemeente voor de verbouwing en het koopcontract voor de grond hebben we ondertekend retour gekregen van de gemeente en ligt nu bij de notaris. Om de grond officieel aangekocht te hebben, moet er voor de overdracht nog een lantaarnpaal verplaatst worden. Echter is degene die heel het traject m.b.t. de grondaankoop vanuit de gemeente heeft begeleid langdurig afwezig en weet niemand nu goed hoe het met die lantaarnpaal zit. Nu maar hopen dat dit niet tot vertraging gaat leiden. Als de grond op onze naam staat, kan er aangevangen worden met de verbouwing. Het is nu nog even kijken of dit al voor de zomervakantie gaat gebeuren of kort daarna. Maar al met al lijkt het er nu sterk op dat het goed gaat komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten