woensdag 29 juni 2016

Geweldig resultaat sponsorloop

Afgelopen vrijdag was de sponsorloop van Stichting Meesterkind, met als motto voor deze eerste actie van de stichting "In de race voor Mees". Deze werd georganiseerd door een vriendin van ons met uiteraard veel hulp daarbij.
Wij waren er met z'n vieren aanwezig op de atletiekbaan van Prins Hendrik in Vught. Ellen was best zenuwachtig. Ze was erg benieuwd of er überhaupt kinderen mee zouden doen. Van een paar kinderen wist ze het wel, maar die staan dichtbij. Maar laten we eerlijk zijn, wie gaat er nog geld doneren aan een actie voor mensen die je niet kent? Die vraag ging steeds door het hoofd van Ellen heen. Nou gelukkig bestaan er dus nog steeds van die mensen. Er liepen 70 kinderen mee die geweldig hun best hadden gedaan om een mooi bedrag op te halen. Echt super! Nou waren er ook mensen die Sam hadden gesponsord en enkele mensen die vrijwillig een donatie in een collectebus hadden gedaan die die avond op een tafel stond. 
In totaal is er die avond een supermooi bedrag opgehaald van:



Wow, dat was wel even schrikken, dat hadden we echt niet verwacht. Het was maar goed dat de zon scheen en wij allebei een zonnebril op hadden. Zo konden we onze tranen verbergen.
We willen iedereen bedanken die meegeholpen heeft om dit mooie bedrag te realiseren.
Niet te vergeten:
- Marieke, die de sponsorloop heeft georganiseerd
- alle andere vrijwilligers van die avond
- de kinderen die hebben meegelopen
- de ouders die de kinderen hebben gestimuleerd om mee te lopen en om geld op te halen
- de mensen die hebben gesponsord
- de mensen die een vrijwillige bijdrage hebben gedoneerd.
Onze dank is enorm groot. Dan besef je maar weer dat je zoveel fijne en lieve mensen om je heen hebt.

woensdag 22 juni 2016

Nieuwe buggy en verbouwingsupdate

Vanmiddag is de ergotherapeute en de adviseur van Welzorg op huisbezoek geweest. De afspraak was gemaakt omdat de buggy (met daarop een op maat gemaakte orthese) van Mees wel erg gammel begon te worden. De ergotherapeute en de advisuer van Welzorg waren het er over eens dat er een nieuwe buggy met een nieuwe orthese (stoeldeel) moet komen. Mees was toch weer wat uit de huidige orthese gegroeid. Zelf zien we ook dat hij in de lengte aan het groeien is en dat daarnaast zijn kromming in zijn rug ook wat verergert. Dit laatste zorgt nu dat Mees niet optimaal meer kan zitten in de orthese.
Daarnaast hebben we het uitgebreid gehad over wat voor bad met welke hulpmiddelen er straks in de nieuwe badkamer voor Mees moet komen. Altijd goed om dit met deskundigen te overleggen. We hebben nu een goed beeld van wat er moet komen.
Dit is dan ook meteen een sprongetje naar de verbouwing. Het voortraject loopt nu op zijn eind. dat mag ook wel na dik anderhalf jaar. De omgevingsvergunning (bouwvergunning) is op een haar na verleend (waarschijnlijk volgende week), we hebben duidelijk welk subsidiebedrag we gaan ontvangen van de gemeente voor de verbouwing en het koopcontract voor de grond hebben we ondertekend retour gekregen van de gemeente en ligt nu bij de notaris. Om de grond officieel aangekocht te hebben, moet er voor de overdracht nog een lantaarnpaal verplaatst worden. Echter is degene die heel het traject m.b.t. de grondaankoop vanuit de gemeente heeft begeleid langdurig afwezig en weet niemand nu goed hoe het met die lantaarnpaal zit. Nu maar hopen dat dit niet tot vertraging gaat leiden. Als de grond op onze naam staat, kan er aangevangen worden met de verbouwing. Het is nu nog even kijken of dit al voor de zomervakantie gaat gebeuren of kort daarna. Maar al met al lijkt het er nu sterk op dat het goed gaat komen!

donderdag 16 juni 2016

Blog aaihonden en sponsorloop

Bij Mappa Mondo komen één keer in de maand de aaihonden langs. Er is een hond die Noa heet en die is helemaal weg van Mees. Als het baasje met Noa binnenkomt, dan loopt Noa uit zichzelf naar Mees. Ze worden dan met z'n tweeën helemaal relaxed. Bij niemand ligt Noa zo rustig en ontspannen als bij Mees. De baas van Noa vroeg ons of ze de gemaakte foto's mocht gebruiken voor haar blog op de website van de aaihonden. Erg leuk om te lezen! Via de volgende link kom je op de website van de aaihondenvereniging:


Dan nog even wat anders: Sam gaat meedoen met een sponsorloop (24 juni bij Atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught) die een goede vriendin van ons namens Stichting Meesterkind heeft georganiseerd voor de verbouwing/aanpassingen voor Mees. De sponsorloop staat in het teken van extra dingen die Mees nodig heeft om het voor hem zo goed mogelijk te maken (bv een bad i.p.v. een douche (de douche is standaard), want in een bad krijgt Mees wel de ontspanning die hij onder de douche niet zal krijgen; Mees heeft een hele hoge spierspanning). 
Nu is onze vraag: Wie wil Sam sponsoren voor zijn broertje Mees?
Je kan eenmalig 2,50 euro sponsoren, eenmalig 5 euro sponsoren of zelf een bedrag verzinnen. Mocht je willen sponsoren, laat het Ellen dan even weten.

P.s. Over de verbouwing volgt volgende week meer.

woensdag 8 juni 2016

Meesje 4 jaar!

Onze lieve kleine Meesje is gisteren 4 jaar geworden :-). En wat heeft hij genoten van zijn verjaardag. Hij heeft veel gelachen en was erg relaxed. 
Hij is trouwens ook erg verwend met tekeningen, kaartjes, (onverwachte) cadeautjes en heel veel kusjes en knuffels. Daar willen wij iedereen voor bedanken. Je beseft je dan weer eens extra hoeveel lieve mensen je om je heen hebt. Zo fijn!








Wat wel jammer is is dat Meesje weer heel veel spuugt. Sinds het nieuwe voedingsschema spuugde hij nog maar zelden. Maar helaas is dat de laatste tijd anders. Ook ziet zijn Mic-Key insteek er weer onrustig uit. Hopelijk krijgen we dat met een zalfje snel onder controle.

woensdag 1 juni 2016

Mees een week bij Mappa Mondo

Mees mag lekker heel de week bij Mappa Mondo blijven logeren. Eigenlijk zouden we Mees afgelopen maandagavond moeten ophalen en vanmiddag weer terug moeten brengen. Dat was voor Mees en ons teveel gesjouw en daarom hebben we ervoor gekozen om hem lekker daar te laten. Ellen moest maandag wel even op en neer naar Waalre om wat voeding en medicijnen te brengen maar dat vond ze helemaal niet erg want toen kon ze mooi even met haar kleine vriendje knuffelen.
Zaterdagochtend gaat Koen Mees weer ophalen. Want 's middags vieren we zijn 4de verjaardag (Mees wordt op 7 juni 4 jaar). Wie had dat gedacht? In het begin hebben de artsen gezegd dat hij geen 1 jaar zou worden. Maar ons lieve kleine vechtertje is er nog steeds.
 


Mees lekker in de hangmat bij Mappa Mondo