woensdag 20 januari 2016

Squiggles

Vanmorgen is er een hele delegatie over de vloer geweest voor Mees. De ergotherapeute, de fysiotherapeute en twee adviseurs van het bedrijf Atlas Kidtech. Daarnaast was er nog de verpleegkundige van kinderthuiszorg en wij met z'n tweeën. Kortom veel mensen rondom Mees. 
Dit gezelschap was er vandaag om met Mees een ligvoorziening uit te proberen. Dit om Mees met al zijn lichamelijke afwijkingen toch in verschillende posities te kunnen brengen. De ligvoorziening die de  adviseurs van Atlas hadden meegenomen om te kijken of het iets is voor Mees heten Squiggles. Dit is een matje waar Mees op komt te liggen en verschillende rollen, kussentjes en banden in verschillende formaten met klittenband om Mees goed te kunnen positioneren. 
Het afwisselen van lighouding is bij Mees heel belangrijk omdat hij anders nog verder vergroeid. 's Nachts leggen we hem nu op zijn buik omdat, als hij de gehele nacht in deze houding blijft liggen, dit het minst slecht is voor zijn scoliose (vergroeiing rug). Echter is het nog beter om hem gedurende de nacht en ook overdag in verschillende zij- en rugposities te leggen. Vandaar dat de ergotherapeute, in overleg met Atlas, tot de Squiggles is gekomen.
Mees liet het vanmorgen allemaal maar over zich heen komen. Na verschillende houdingen geprobeerd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat de Squiggles Mees goed kunnen gaan helpen. De aanvraag is nu verder in gang gezet en we hopen dat we de set Squiggles binnenkort gaan krijgen voor Mees.
Naast dit hebben de adviseurs van Atlas ook nog gekeken naar de Atlasstoel van Mees. Deze heeft het afgelopen jaar een ander zitje (orthese) gekregen, maar de adviseurs waren niet te spreken over hoe Mees nu daarin zit. Hier wordt een nieuw zitje voor aangevraagd.
Al met al was het voor het comfort geven van Mees vandaag een goede dag en hopen we hem hier weer wat verder mee te gaan helpen met goed en lekker zitten en liggen.



2 opmerkingen:

  1. Wat goed dat ze steeds meer kunnen op dit gebied! Lijkt me ook stuk leuker voor Mees om de wereld toch vanuit meer verschillende posities te kunnen zien. Fijn dat jullie dit blog bij houden! Liefs, Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bijzonder systeem, dat squiggles. Maar als ik de foto's zo zie lijkt mees het wel prima te vinden. Hij is wel ook weer een stuk gegroeid zie ik!!

    groetjes! Nathalie Raeijmaekers

    BeantwoordenVerwijderen