woensdag 1 juli 2015

Afspraak ergotherapeut en weer een stapje verder voor de woningaanpassing

Het afgelopen weekend heeft Mees weer heerlijk door mogen brengen bij Mappa Mondo. Hij heeft er weer genoten van het vele buiten zijn en van de aaihonden. De aaihonden laten Meesje altijd goed ontspannen.
Vandaag is Mees naar een afspraak geweest met de ergotherapeut en de fysiotherapeut van Libra. Het was al even geleden dat zij Mees gezien hadden en vonden hem er goed uitzien en zagen ook dat hij gegroeid was. Mees was bij de afspraak ook goed ontspannen. Verder zijn er wat dingen doorgesproken over de verbouwing van onze woning om voor Mees een slaapkamer op de begane grond te realiseren en een aangepaste badkamer. De ergotherapeut denkt hier erg goed in mee en voorziet ons van allerlei goede tips. Daarnaast zet ze zelf ook een aantal zaken in gang en ontlast ze ons daar erg mee. Zo dient de buggy van Mees weer wat aangepast te worden. Naast het feit dat er weer een nieuwe orthese moet komen, moet er ook een verende voetenplank aan de buggy komen zodat Mees zonder al te veel tegendruk zijn voeten erop kan plaatsen. Nu bungelen zijn voeten in het luchtledige en dat zorgt bij hem weer voor wat probleempjes zoals slechtere doorbloeding van zijn benen en vocht in zijn voeten.
Vanmiddag is er ook telefonisch contact geweest met de gemeente over de woningaanpassing en de mogelijke grondaankoop. Tot op heden denkt de gemeente goed mee, al moeten ze zich uiteraard wel houden aan alle WMO- en grondaankoopregels. Wellicht wordt de komende weken helder welke subsidie we ongeveer kunnen verwachten van de gemeente voor alle aanpassingen en kunnen we gaan bepalen in hoeverre dit voor ons financieel haalbaar is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten